25.06.2022-15:07 (Son Güncelleme:25.06.2022-13:52)


1

Diyabet hastası

Diyabet hastası

Uzun zamandır diyabet hastalığıyla boğuşan Korcan Karar, pandemi sebebiyle kontrol sürecini aksattı. Tahlillerini bir süreliğine askıya almıştı.



2

Parmağından oldu

Parmağından oldu

Ancak bacağındaki damar tıkanıklığı sebebiyle parmağının simsiyah olduğunu gören Korcan Karar, hastaneye koştu ve parmağından oldu.



3

Sağlığına kavuştu

Sağlığına kavuştu

Geçtiğimiz günlerde kendisini iyileştiren Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Serhan Sakarya, Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Levent Küçük, Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Yılmaz Deniz ve diyabetli hastalarla bir araya geldi.



4

Zorlu süreci anlattı

Zorlu süreci anlattı

Yaşadığı zorlu süreci anlatan Korcan Karar, "Hiçbir belirti olmadı. Uyuklama hali, baş dönmesi, herhangi bir belirti olmadığı için de hayatıma normal olarak devam ettim. Bu süreçte de şeker içten içe işledi, çok sinsi bir hastalık olduğunu gayet açık ve net gördüm ve sonunda da sağ bacağımda üç damar tıkanmış. Sadece 48 saat içerisinde baş parmağımın yanındaki parmağım simsiyah oldu. Bunu saat saat yaşadım. Hastaneye geldiğimde üç damarımın tıkalı olduğunu öğrendim.” dedi.



5

Kangren parmağını götürdü

Kangren parmağını götürdü

Tedavi sürecini “Hekimler öncelikle bu damarları açtı. Hastalık çok kısa bir sürede bütün bacağı sarabiliyormuş ve kişi tüm bacağını kaybedebiliyormuş. Damarlarım açıldıktan sonra ameliyata girdim ve bu kadar önemli bir kangreni sadece tek bir parmağımın alınması ile atlattım" sözleriyle anlattı.



6

Doktoru anlattı

Doktoru anlattı

Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Serhan Sakarya "Bu parmağı kazanmamızın mümkün olmadığını Korcan Bey'e söyledik.” dedi.



7

'Ayakta his kaybı oluyor'

'Ayakta his kaybı oluyor'

Sözlerine devam eden doktor “Damar tıkandığında aslında vücut size bazı sinyaller gönderiyor. Ayakta his kaybı oluyor. Kişi ayağını çarptığında, vurduğunda hissetmiyor. Sıcağa maruz kaldığında hissetmiyor. Bu durum, ayak sinirlerinin artık çalışmadığını, damarlarla ilgili bir problem olduğunu anlatıyor. Kılcal damarlar aniden kapanıyor ve çok hızlı bir şekilde doku ölmeye başlıyor. Ne yazık ki ayağın çok önemli bir uzuv olduğunu kaybettikten sonra anlıyorsunuz" açıklamasını yaptı.



8

Diyabet hastalarını uyardı

Diyabet hastalarını uyardı

Doç. Dr. Levent Küçük ise diyabet hastalarını "Şeker hastalığınız varsa ayağınızı her gün kontrol edin, tırnağınızı ayağınızda yara yapmayacak şekilde kesin. Ayağınızda nasır olmasına, ayağınıza bir şey batmasına izin vermeyin. Elbette damarlarınızın açık olduğundan emin olun. Bunun için de tahlil yaptırmak çok önemli" sözleriyle uyardı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr