Üniversiteler Rektörlerin Babasının Çiftliği mi?

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Hüseyin Bağ, eşini makamına atadığı için YÖK tarafından görevinden uzaklaştırıldı. Ancak Hüseyin Bağ yalnız değildi. Gaziantep Üniversitesi’nde de yöneticilerinin eşlerinin öğretim görevlisi olarak üniversite bünyesinde görev yaptığı anlaşıldı.

12.08.2020-12:20 - (Son Güncelleme: 12.08.2020-13:26) Üniversiteler Rektörlerin Babasının Çiftliği mi?

Eşini makamına atamasıyla gündeme gelen Pamukkale Üniversitesi Rektörü Hüseyin Bağ, YÖK kararı ile görevinden uzaklaştırıldı.

Hüseyin Bağ'ın ardından ülke genelinde birçok üniversitede muadili yönden haksız görevlendirmeler yapıldığı belirtildi.

Bu doğrultuda açığa çıkan bilgiye göre, Gaziantep Üniversitesi’nde yöneticilerinin eşleri öğretim görevlisi olarak aynı üniversitede görev yapıyor. Yöneticiler ve öğretim görevlisi eşlerinin ismi şöyledir:

Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Melike Özyurt – eşi öğretim görevlisi Serdar Özyurt

Makine Mühendisliği Bölümü Başkan Yardımcısı Hakan Çandar – eşi öğretim görevlisi Dürdane Çandar

Enstitü Müdürü Ali Çekiç – eşi öğretim görevlisi Neşe Tosun Çekiç

Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Mehmet Bardakçı – eşi öğretim görevlisi Gül Senem Bardakçı

Akademisyen Uğur Abakay – eşi öğretim görevlisi Zeliha Abakay

Genel sekreter yardımcısı Burhan Akyılmaz – eşi öğretim görevlisi Öznur Akyılmaz

ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ- REKTÖR EŞİNİ ATADI
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde (ÇOMÜ) eski Rektör Prof. Dr. Yücel Acer'in eşi Aysun Acer, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’na memur olarak görevlendirildi.

Genel Sekreter Sami Yılmaz’ın kızı Behiyye Yılmaz da Mimarlık ve Tasarım Fakültesi’nde araştırma görevlisi olarak faaliyet gösteriyor.

Diğer taraftan üniversitede yaklaşık 250 akademisyenin ÇOMÜ çatısı altında bir akrabası daha bulunuyor.

MERSİN ÜNİVERSİTESİ - REKTÖR YEĞENİNİ ATADI
Mersin Üniversitesi’nde Rektör Ahmet Çamsarı’nın yeğeni Sena Karakuş Eğitim Fakültesi’nde görev yapıyor.

Mersin Üniversitesi bünyesinde kadrolu işçi olarak görev yapan Hanife Mevhübe Şen, aynı kadroda çalışan Beyza Kasap’ın ise Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erol Yaşar’ın yeğenleri olduğu öne sürülüyor.

SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ - OĞLU ÖĞRETİM ÜYESİ OLARAK GÖREV YAPIYOR
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nde açılan sınavı, öğretim üyelerinin eş ve çocukları kazandı. Sınav sonucu şu atamalar yapıldı:

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Öğretim Üyesi Doç. Dr. Osman Alacahan'ın oğlu Ömer Faruk Alacahan, Rektörlük'e uzman olarak alındı.

Rektör Danışmanı ve Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Taner Çiftçi'nin eşi Mehtap Çiftçi, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu'na öğretim görevlisi oldu.

Diğer taraftan üniversitede ‘Taşeron kadro' listesine dahil olan bin 100 kişi arasından, üniversite üst yöneticilerinin eşleri, oğulları, gelinleri, kardeşleri, baldızları, kuzen ve yeğenleri de yer aldı.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Alim Yıldız ise bu iddiaları ''Üniversitede kimin tanıdığı yok ki'' ifadeleriyle yanıtladı.

ÇORUM HİTİT ÜNİVERSİTESİ - ''EVLENMEYİN Mİ DİYELİM?''
Çorum Hitit Üniversitesi'nde eski dekan, profesör, öğretim görevlilerinin çoğu aynı soyadını taşıyor. Üniversitesi’nde görevli yaklaşık 30 akademisyen evli. Üniversite rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, bu doğrultuda konuya yönelik savunmasını ''Evlenmeyin mi diyeyim?'' ifadeleriyle yaptı.

DUMLUPINAR'DAN İPTAL KARARI
Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ), dün kamuoyuna yansıyan haberler üzerine 'Spor Bilimleri Fakültesi Rekreasyon Bölümü Rekreasyon Ana Bilim Dalı Araştırma Görevlisi Kadrosu Alımı' ile ilgili tüm iş ve işlemler iptal edildiğini açıkladı. Rektörlük’ten yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

''Rekreasyon Ana Bilim Dalı Araştırma Görevlisi kadrosu alımı ile ilgili tüm iş ve işlemler iptal edilmiştir. Süreç hakkında inceleme başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.''

Rekreasyon Bölümü Başkanı Osman Gümüşgül’ün eşi Ceren Gümüşgül, Rekreasyon bölümü için açılan araştırma görevlisi kadrosu ön değerlendirmesinde sonuncu olmasına rağmen mülakatı geçen tek asil olmuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal