Üniversite öğrenci affı çıkacak mı? Lisans, önlisans affı ne zaman çıkacak? 2022 Üniversite öğrencilerine afta son durum ne

2022 üniversite öğrencileri için af çıkacak mı? Lisans ile önlisans eğitimini yarıda bırakanlar için ne zaman af çıkacak? gibi sorular son zamanların en çok merak edilen konularından. Geçen gün AK Parti Grup Başkanvekili olan Emin Akbaşoğlu tarafından yapılan bir açıklama üniversite affı bekleyen binlerce kişiyi heyecanlandırdı. Af tarihini de belirten Akbaşoğlu 'nun yaptığı açıklama sonrasında çoğu vatandaşın yüzü güldü. İşte 2022 üniversite af detayları..

11.06.2022-14:17 - (Son Güncelleme: 11.06.2022-14:17) Üniversite öğrenci affı çıkacak mı? Lisans, önlisans affı ne zaman çıkacak? 2022 Üniversite öğrencilerine afta son durum ne

Çeşitli sebeplerden dolayı üniversite eğitimini yarıda bırakan binlerce vatandaş üniversite affının çıkacağı tarihi heyecan içinde bekliyor. Bu konu hakkında önemli bir açıklama ise AK Parti Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu tarafından geldi ve yaptığı konuşma ile binlerce kişiyi gülümsetti. Ayrıca bu konu hakkında Yüksek Öğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar da bir açıklama yaptı. Peş peşe gelen bu açıklamaların ardından herkes tarafından merak edilen 2022 üniversite affı gelecek mi? Lisans ile önlisans öğrenci affı ne zaman çıkacak? soruları da gündeme taşındı. İşte detaylar..

2022 üniversite affı çıkacak mı?

Ak Parti Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu, üniversite affı hakkında yaşanan son gelişmeleri kamuoyu ile paylaştı. Akbaşoğlu, öğrenci affını Temmuz 2022 tarihinden önce yasalaştırma planlarının olduğunu belirtti. Ayrıca öğrenci affı ile birlikte eğitim hayatı da yarım kalan ve çeşitli pek çok sebepten dolayı okula devam edemeyen kişilerin okullarına yeniden dönmeleri hedeflenmektedir.

Üniversite öğrenci affı çıkacak mı

Üniversite öğrencileri için af çıkacak mı?

Yüksek Öğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar üniversite öğrencilerine af yasası çıkacak mı? sorusuna şu şekilde bir cevap verdi. Erol Özvar bu konu hakkında '' Af çıkarma, affı yürürlüğe koyma yetkisi Millet Meclisimizindir. Meclis 'teki ilgili parti grupları bu konu ile ilgili olarak detaylı bir çalışma yaptıklarında biz de YÖK olarak her türlü bizden talep edilen bilgi, belge ve detayı paylaşırız. Sayın Cumhurbaşkanımızın burada iradeleri çok önemli. Burada gelen soru ise şu. Bu af kimleri kapsam altına alacak? O kapsam da büyük oranda Meclis 'te yapılacak olan çalışma ile tayin olacaktır. '' şeklinde konuştu.

2022 öğrenci affı hangi tarihte çıkacak?

Akbaşoğlu tarafından yapılan açıklamaya bakıldığında öğrenci affı Temmuz ayı öncesinden yasa haline gelmesi beklenmektedir. 2021 - 2022 eğitim ve öğretim yılının bitiminde yasa haline gelen affın 2022 - 2023 eğitim ve öğretim yılında uygulamaya koyulma ihtimali de çok yüksek.

2022 öğrenci affı ne zaman çıkacak

Son af 2018 yılında çıkarıldı

2018 'de Mayıs ayında yapılan öğrenci affı sayesinde Türkiye 'deki binlerce öğrenci yarım bıraktıkları okullarına yeniden dönüş yaptılar. Üniversitelerden çeşitli nedenlerden dolayı ilişiği kesilen öğrenciler için af kararı çıkmıştı. TBMM Genel Kurulu 'nda öğrenci affı hakkında yasa tasarısı kabul edilmiş be yasalaşmıştı. Bu şekilde de öğrenci affına dair 12. yasal düzenleme kabul edildi. Kanuna göre, affın başlangıcı 7 Haziran 1995 tarihi olacak ve 1980 'den sonra çıkarılan af yasalarından hiçbir şekilde yararlanmayan öğrenciler de kanun kapsamında değerlendirilecekler.

Öğrenci affı nedir?

Öğrenci affı, eğitim hayatı yarıda kalan ve çeşitli sebepler yüzünden üniversite ile ilişkisi kesilen öğrencilerin yeniden okullarına dönüş yapmalarıdır.

Sümeyra Koçak
sumeyrak@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal