Umut Evirgen kimdir, kaç yaşında, nereli? Serenay Sarıkaya Umut Evirgen ilişkisinde Tuba Büyüküstün çatlağı

Ünlü oyuncu Serenay Sarıkaya ile iş insanı Umut Evirgen ilişkisinde Tuba Büyüküstün çatlağı yaşandığı iddia ediliyor. Tuba Büyüküstün’ün eski sevgilisi Umut Evirgen ile ilgili paylaşımlar yapması sonrasında Serenay Sarıkaya Umut Evirgen ilişkisinde tansiyon yükseldi. Peki Umut Evirgen kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte sorunun yanıtı...

28.05.2022-12:48 - (Son Güncelleme: 28.05.2022-12:48) Umut Evirgen kimdir, kaç yaşında, nereli? Serenay Sarıkaya Umut Evirgen ilişkisinde Tuba Büyüküstün çatlağı

Magazin dünyasında son günlerin en çok konuşulan çifti olan Serenay Sarıkaya Umut Evirgen çiftinin ilişkisinde Tuba Büyüküstün çatlağı yaşanıyor. Bir ödül töreninde sevgilisi Umut Evirgen ile ilgili bir soruya yanıt veren güzel oyuncu ‘’Evimizde böyle bir ödül almak harika bir şey Alice'i yeni bitirdim" ifadelerini kullanırken Umut Evirgen ile ilgili bir cevap vermedi. Peki Umut Evirgen kimdir, kaç yaşında, nereli?

Umut Evirgen kimdir, kaç yaşında, nereli?

Umur Evirgen, 26 Şubat 1990 tarihinde dünyaya geldi. Lisans eğitimini New York'da Berkeley College'de İşletme alanında tamamlayan Evirgen, yüksek lisans eğitimini ise İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde Sinema TV alanında yaptı. İlk kısa filmi olan İyi Yemek Öldürür'le aralarında Edmonton Film Festival (Oscar Qualifying)'in de yer aldığı pek çok festivale katılan Umut Evirgen, yönetmenlik, senaristlik, yapımcılık ve işletmecilik mesleklerini yapıyor.

Umut Evirgen kimdir

ClujShorts ve Short to the Point festivallerinde En İyi Kurgu, Malatya Film Festivali'nde Jüri Özel Ödülü alan Umut Evirgen, senaristliğini yaptığı projeleri hayata geçirebilmek için 2019 yılında Set Sanat Prodüksiyon'u kurdu. Umut Evirgen’in ilk uzun metrajlı filmi olan Ben Bir Denizim'de senaristlik ve yönetmenlik görevlerini üstlendi.

Ben Bir Denizim filmi oyuncu kadrosu arasında Serkan Keskin, Gürberk Polat, Celil Nalçakan ve Sitare Akbaş yer alırken, film Cinequest Film & Creativity Festival, Crystal Palace International Film Festival, Rhode Island Film Festival ve Edmonton Film Festival'den davet aldı ve ilk gösterimini Adana Altın Koza Film Festivali'nde yaptı. Burada Türkan Şoray Umut Veren Genç Kadın Oyuncu ödülüne değer görüldü.

Uluslararası ilk çıkışı Filmfestival Cottbus’ta yapan Umut Evirgen, koronavirüs döneminde evinde karantinada olan insanların yaşadıklarını anlatan Dünyanın En Hafif Filmi'nin yönetmenliğini ve senaristliğini yaptı. Feride Çiçekoğlu ile beraber senaryosunu yazdığı Anasının Kuzusu filmi, Ankara Film Festivali Proje Geliştirme Platformu’na seçildi. Son olarak Kimya adlı sinema filmi yönetmenliğini ve senaristliğini yapan Umut Evirgen, filminin başrolünde eski sevgilisi Melisa Şenolsun'a yer verdi.


Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal