27.12.2020-09:39 (Son Güncelleme:08.10.2022-11:07)


1

Ümitcan Uygun'ın mesajları ifşa oldu

Ümitcan Uygun'ın mesajları ifşa oldu

Aleyna Çakır ve Esra Hankulu’nun ölümüne neden olan Ümitcan Uygun’un cezası belli oldu.



2

Uygun, 4 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, Uygun'a 'konut dokunulmazlığını ihlal' suçundan 2 yıl, 'bilişim sistemine usulsüz giriş' suçundan 2 ay, 'kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirme' suçundan 2 yıl 2 ay, 'tehdit' suçundan ise 6 ay olmak üzere toplam 4 yıl 10 ay hapis cezası verdi.



3

Cinayetten yargılanmayan Uygun’un aldığı cezaya tepki yağdı. Sosyal medyada gündem olan Ümitcan Uygun’ın Instagram hesabında mesajların ifşası ise gündeme bomba gibi düştü.



4

Uygun’un mesaj kutusundaki yazışmalar sosyal medyada yayınlandı. İfşa edilen yazışmalarda Ümitcan Uygun’un çok sayıda kadınla mesajlaştığı ortaya çıktı.



5

Mesajların içeriği ise şaşkınlık yarattı. Ümitcan Uygun’un mesajlaştığı kadınlarla müstehcen görüntülerini paylaştığı görüldü.



6

Kadınlarla buluşmak için sözleşen Ümitcan Uygun’a gelen mesajlar ise kan dondurdu. Müstehcen görüntülerini yollayan kadınların Uygun’a güvenmeleri sosyal medyada tartışma konusu oldu.



7

Öte yandan mesajlar, ifşa edilip sosyal medyada yayılmasının ardından internet kullanıcısının tepkisini çekti ve kısa sürede gündem oldu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr