Ümitcan Uygun ve Babası Hakkında Yeni Gelişme! 4,5 Seneye Kadar Hapisleri İstendi

Ankara'da evinde öldürülmüş şekilde bulunan Aleyna Çakır olarak bilinen Sema Esen ve babası Mehmet Esen'e yönelik sözleri sebebiyle sevgilisi Ümitcan Uygun'la babası Durak Uygun hakkında, 'kişinin hatırasına hakaret' suçundan iddianame düzenlendi.

02.03.2021-14:14 - (Son Güncelleme: 02.03.2021-14:14) Ümitcan Uygun ve Babası Hakkında Yeni Gelişme! 4,5 Seneye Kadar Hapisleri İstendi

Kamuoyunda Aleyna Çakır olarak bilinen ama gerçek adı Sema Esen, geçen sene 3 Haziran'da Keçiören'deki evinde boynunda iple ölü bulundu. Sevgilisi olduğu söylenen Ümitcan Uygun'un, önceden Sema Esen'e şiddet uyguladığı anlara ait görüntüler ise ölümünden kısa süre sonra sosyal medyada yer aldı. Bunun üzerine Esen'in ölümü ile ilgili başlatılan soruşturma kapsamında Ümitcan Uygun, polis ekiplerince gözaltına alınıp, ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Günlerce televizyon programına katılan Sema Esen'in babası Mehmet Esen ve ailesi, kızlarının ölümünden Ümitcan Uygun'u sorumlu tuttu. Bu arada soruşturma kapsamında Adli Tıp Kurumu Biyoloji İhtisas Dairesi'nde yapılan DNA incelemesinde Sema Esen'de tespit edilen sperm ve dokuların Ümitcan Uygun'a ait olduğu açıklandı.

SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSU

Esen'in ölümü ile ilgili hakkında sürdürülen soruşturma devam ederken, uyuşturucu soruşturması kapsamında gözaltına alınıp tutuklanan Ümitcan Uygun, kızının ölümü ile ilgili kendini suçlayan Mehmet Esen'e yönelik suçlamalarda bulundu. Ümitcan Uygun ve babası Durak Uygun, Mehmet Esen'in, kızına cinsel istismarda bulunduğunu öne sürdü. Bunun üzerine Mehmet Esen'in avukatı, babayla oğlu hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

4,5 YILA KADAR HAPİS TALEBİ

Savcılık soruşturmasını tamamlayarak Ümitcan Uygun'la babası Durak Uygun hakkında, 'kişinin hatırasına hakaret' ve 'sesli, yazılı ya da görüntülü bir ileti ile hakaret' suçlarından iddianame düzenledi. Ankara Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderilen iddianamede, Ümitcan Uygun ve Durak Uygun'un kişinin hatırasına alenen hakaret suçlarını işlediği hususunda kamu davası açılabilmesi için yeterli şüphe oluştuğu vurgulandı. Şahısların üzerine atılı suçun uzlaşmaya tabi suçlardan olduğu, dosya arasında bulunan uzlaştırmacı raporuna göre, tarafların uzlaşamadıkları, buna göre zanlıların hakkında üzerine atılı suçtan kamu davası açılmasının gerektiği kaydedildi. Baba ve oğlu hakkında 7 aydan 4,5 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal