Ümit Erdim Görüntülerinin İzinsiz Kullanılmasından Şikayetçi Oldu

Kayseri’deki bir kafenin sosyal medya reklamı için objektif karşısına geçen Ümit Erdim, çekilen fotoğraflarının şehrin havalimanında bulunan dev billboardda izini alınmadan kullanılması sebebiyle şikayetçi olmuştu. Erdim, açılan davada ifade verdi.

25.01.2021-09:52 - (Son Güncelleme: 25.01.2021-09:52) Ümit Erdim Görüntülerinin İzinsiz Kullanılmasından Şikayetçi Oldu

Ümit Erdim, 4 sene önce arkadaşının hatırı üzerine Kayseri’deki bir kafenin sosyal medya çekimi için objektif karşısına geçti. Fotoğrafların sadece sosyal medyada kullanılmasına izin veren Erdim, görüntülerin havalimanın girişindeki dev billboardda kullanılmasının ardından şikayetçi oldu.

Ünlü oyuncunun şikayeti üzerine de kafenin sahibi Adnan U. hakkında ‘Özel hayata ilişkin görüntü ve sesleri ifşa etmek’ suçundan dava açıldı. İstanbul 52. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada Ümit Erdim ile işletme sahibi Adnan U., hazır bulundu. Sanık Adnan U., ‘Annemin bir reklam şirketi var. O billboard şirkete ait. Kendisi videoyu orada yayınlayarak bana sürpriz yapmak istemiş. Benim de haberim yoktu’ ifadelerini kullandı.

Şikayetçi Ümit Erdim ise şunları söyledi: ‘Adnan U. ile ortak arkadaşımız olması sebebiyle tanıştık. Yeni bir kafe açtığı için hayırlı olsun ziyaretine gittik. Kendisine destek olmak amacıyla sosyal medya hesaplarında yayınlanması için bir görüntü çektik. Ancak bu görüntüler Kayseri Havalimanı girişindeki dev bir billboardda benden onay alınmadan kullanılmış. Benden bunun için izin istenmedi. Bu benim esnafa destek vermek amacıyla çektiğim ilk görüntü değil. Ancak böyle bir durumla ilk kez karşılaştım. Sanıktan şikayetçiyim’

Duruşma tanıkların dinlenmesi için ertelendi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal