Uluslararası Ceza Mahkemesi onayladı: Putin hakkında yakalama kararı verildi

Ermenistan Dışişleri Bakanlığı, Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin (UCM) Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin hakkındaki yakalama kararını onayladı.

03.10.2023-12:56 - (Son Güncelleme: 03.10.2023-13:07) Uluslararası Ceza Mahkemesi onayladı: Putin hakkında yakalama kararı verildi

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "UCM'nin Putin hakkındaki kararı, Ukrayna'da işlenen savaş suçlarına yönelik uluslararası toplumun ortak tutumunu yansıtmaktadır" denildi. Açıklamada, "Ermenistan, uluslararası hukukun üstünlüğüne ve savaş suçlarının cezasız kalmayacağı ilkesine bağlıdır. Bu doğrultuda, UCM'nin Putin hakkındaki kararını onaylıyoruz" ifadelerine yer verildi.

Ermanistan'da Putin hakkında yakalama kararı çıktı

Haber7'de yer alan habere göre; UCM, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin ardından Ukrayna'da işlenen savaş suçlarına ilişkin soruşturma başlatmıştı. Soruşturma kapsamında, Putin ve Rusya'nın üst düzey yetkilileri hakkında savaş suçu ve insanlığa karşı suç işledikleri gerekçesiyle yakalama kararı çıkarılmıştı.

Putin hakkındaki yakalama kararı, Rusya'nın Ermenistan'ın yanı sıra Fransa, Almanya, İtalya, Japonya, Kanada, Avustralya, Norveç, İspanya ve Birleşik Krallık gibi ülkeler tarafından da onaylandı.

Putin hakkında yakalama kararı çıktı

Putin'in yakalanması zor gözüküyor

Putin'in yakalanması, Rusya'nın uluslararası toplum tarafından izole edilmesine rağmen zor gözüküyor. Rusya, UCM'nin yargı yetkisini tanımadığı için Putin'in teslim edilmesi olası görünmüyor.

Ancak, UCM'nin Putin'i uluslararası arenada yargılaması, Rusya'ya yönelik baskıyı artırabilir ve Putin'in itibarını zedeleyebilir.

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal