Ulusal Muhafızlar'a Güvenlik Taraması

ABD'de Joe Biden'ın suikaste uğrama ihtimali üzerine yetkililer bütün imkanları seferber ediyor.

19.01.2021-00:30 - (Son Güncelleme: 19.01.2021-00:26) Ulusal Muhafızlar'a Güvenlik Taraması

ABD'de Joe Biden'ın 20 Ocak'ta gerçekleştireceği yemin töreni öncesinde gerilim sürerken ABD Savunma Bakan Vekili Christopher Miller, Biden'a yönelik gelen ölüm tehditlerinden dolayı Washington DC'de konuşlandırılan 25 bin Ulusal Muhafız askerinin güvenlik taramasından geçirileceğini açıkladı.

ABD'de 6 Ocak tarihinde yaşanan kongre binası baskınının tekrar yaşanmaması için yetkililer bütün imkanları seferber ediyor.
Washinton DC'de konuşlandırılan ağır teçhizatlı 25 bin Ulusal Muhafız askeri herhangi bir suikast ihtimaline karşı taramadan geçirilecek.

Konuya ilişkin açıklama yapan ABD Savunma Bakan Vekili Christopher Miller, 'Normalde bu tür taramalar kolluk kuvvetlerince yapılır ancak bu yılki yemin töreninde daha önce olmadığı kadar çok asker var. Tarama konusunda FBI bize destek verecek' ifadelerini kullandı.

Amerikan Associated Press haber ajansına konuşan ABD Kara Kuvvetleri Genel Sekreteri Ryan McCarthy de orduya bağlı tüm birliklerin düzenli olarak güvenlik taramasından geçirildiğini ancak 20 Ocak için ilave güvenlik taramaları da yaptıklarını ifade etmişti.

'200'DEN FAZLA TEHDİT MEVCUT'

FBI geçtiğimiz hafta yayınladığı raporda ABD'nin seçilmiş başkanı Joe Biden'a yönelik 200'den fazla ölüm tehdidi alındığını açıklamıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal