Ülkeyi sarsan korkunç kaza: 72 yolcu taşıyan uçak yere çakıldı

Nepal’de bulunan Katmandu Havalimanı’ndan Pokhara’ya giden uçak inişi sırasında yere çakıldı. Kaza sırasında 68 yolcu ve 4 mürettebatın bulunduğu kaydedilirken, ekipler kurtarma çalışmalarına başladı. İşte ayrıntılar...

15.01.2023-10:13 - (Son Güncelleme: 15.01.2023-14:53) Ülkeyi sarsan korkunç kaza: 72 yolcu taşıyan uçak yere çakıldı

Nepal’in Pokhara Uluslararası Havalimanı'nda 72 kişilik bir yolcu uçağı iniş yaparken havalimanının pistine düştü. Yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre, kaza sırasında 68 yolcu ve 4 mürettebatın bulunduğu kaydedilirken, ekipler kurtarma çalışmalarına başladı.

Ülkeyi sarsan korkunç kaza

Milliyet’in haberine göre; Uçağın Katmandu'dan Pokhara Havalimanı'na uçtuğu bilgisi edinildi. Katmandu Havalimanı'ndan yapılan açıklamada ise uçağın içinde 68 yolcu ve 4 mürettebat bulunuyor.

Nepal Uçak Kazası

Sosyal medyada yansıyan görüntülerde ise uçağın kötü hava koşulları sebebiyle düştüğü iddia edildi. Yayınlanan görüntülerde düşen uçakta çıkan yangın da kameraya yansıdı.

Son dakika bilgisine göre uçak kazasında en az 16 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.

30 yılda 30 uçak kazası

Öte yandan son 30 yılda Nepal'de 30 uçak kazası yaşandı. Bunlardan en ölümcül olanı ise geçtiğimiz Mayıs ayında yaşanan kazaydı. Söz konusu faciada 22 kişi hayatını kaybetmişti.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal