Ülkelerine dönen gurbetçiler Kapıkule'de ikramlarla karşılandı!

Kapıkule Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giren gurbetçilere sürpriz bir karşılama yapıldı. Ülkelerine dönen gurbetçiler sınırda Edirne'nin yöresel lezzetleriyle karşılandı. İşte detaylar...

17.07.2022-13:43 - (Son Güncelleme: 17.07.2022-13:43)

Kapıkule Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giren gurbetçiler, yörenin yöresel lezzetleri badem ezmesi ve Edirne ciğeri ikramlarıyla karşılandı. Avrupa'nın farklı yerlerinde olan Türkler, yaz tatili için Türkiye'ye gelmeye devam ediyor.

Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Kontrol Derneği Başkanı Bahri Dinar ile Dernek Yönetim Kurulu Üyesi şekerlemeci Arif Meriç, Kapıkule Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye gelen gurbetçi vatandaşları yöresel lezzetlerle karşılayarak hoş geldiniz dedi.

Şekerlemeci Meriç bugün Avrupa'dan ülkemize giriş yapan kardeşlerimizi karşıladıklarını söyleyerek, "Bugün onları hem ciğerimizle karşıladık, hem badem ezmemizle. Ne kadar muhabbet olursa bu dünya o kadar güzel olur. Gurbetçilerimiz alın teriyle geldiler, biz onları neyle karşılasak azdır. Hoş geldiğiniz " dedi.

 kapıkule

"Ben çok duygulandım"

Almanya'dan yurduna dönüş yapan Filiz Çevirmeci isimli vatandaş bu şekilde karşılama beklemediklerini söyleyerek,  "Ben çok duygulandım, ağladım zaten. Buranın havası bile güzel insan nefes alırken bile fark ediyor." ifadelerini kullandı.

Yine Almanya'dan gelen Leyla Sarıgöz isimli vatandaş da hiçbir yerin Türkiye'nin yerini tutmadığını söyleyerek, koronavirüsten dolayı 3 yıldır ülkesine gelemediğini ve çok özlediğini belirtti.

Esmagül Koçak
esmagulk@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal