Ülkelerin Günlük Covid 19 Test Sayısı

Ülkelerin günlük covid 19 test sayısı kapsamında incelemeler ne derece doğru verileri yansıtıyor? Salgının son durumu ve gelişmeleri ne yönde? Bulaşıcılık kat sayısı ile alakalı net detaylara sahip olmak için en doğru noktada bulunuyorsunuz. Detaylar haberimizde…

09.06.2020-19:49 - (Son Güncelleme: 09.06.2020-19:47) Ülkelerin Günlük Covid 19 Test Sayısı

Test Sayısı Neden Önemli?

Ülkelerin günlük covid 19 test sayısı ülkede salgının genel durumunu yansıtan en net veriler arasında yer alıyor. Bu test sayısının değerlendirilmesi ile alakalı olarak dikkate alınması gereken en temel kriterler;

  • Test sayısı ile alakalı incelemeler yapıldığı zaman bu toplam sayı içerisinde tekrar edilen test sayısının ve sağlık personeline uygulanan test sayısının göz önünde bulundurulması gerekiyor.
  • Salgının genel durumu ve yaygınlığı ile alakalı net veri sahibi olmak için test sayısının da o kadar yüksek seviyede tutulması gerekiyor.
  • Testlerin bir kişiye kaç kere uygulandığı, vaka sayısı, entübe edilen hasta sayısı ve yoğun bakımda olan hasta sayısının de net bir biçimde göz önünde bulundurulması gerekir.
  • Testlerin ne derece güvenilir olduğu da bu noktada gündeme gelen hususlar arasındadır. Bazı ülkelerde uygulanan testlerin olumlu sonuç verme bakımından oldukça farklı olduğunun ve testlerin başarı oranının düşük olduğu da DSÖ tarafından vurgulanır.
  • Uygulanan testlerin DSÖ kriterlerine uygun olup olmadığının da kesinlikle kontrol edilmesi gerekir.

Bu hususlara bakıldığı zaman ülkemizin salgının kontrol altına alınması konusunda test sayısının önemini vurgulayan bir duruş sahibi olduğunun da altı çizilmelidir.

Test Sayısı Bazında Ülkemizin Durumu Hakkında Hangi Açıklamalar Yapılabilir?

Ülkelerin günlük covid 19 test sayısı ile alakalı incelemeler yapıldığı zaman ülkemizin test sayısının oldukça yüksek olduğu ve buna rağmen tespit edilen vaka sayısının düşüklüğü de dikkat çekmektedir. Test sayısını salgının normalleşme sürecinde dahi artıran Sağlık Bakanlığı’nın tehlikenin hala tam olarak geçmediğini fakat salgının gücünün azalmaya başladığının da dile getirilmesi gerekiyor.

Salgının vaka sayılarının azalması ve yaz mevsimi ile beraber bulaşıcılığın da minimum seviyeye düşmesi ile beraber normalleşme sürecine geçildiği görülüyor. Normalleşme sürecine geçilmesi kişilerin tedbirleri tam manası ile bırakması anlamına gelmemelidir. Hatta bunun tam aksine ikinci biri dalganın gelmemesi için kesinlikle tedbirlere, sosyal mesafeye ve maske kullanımına dikkat edilmesi gerekir. 

Hastalığın Tanı ve Tedavi Şablonunda Ülkemizin Başarısı Nedir?

Tanı ve tedavinin en yüksek seviyeye çıkması için büyük çaba sarf edilmektedir. Bu alanda belirlenen kriterlerin başında kesinlikle standardizasyon geliyor. Tanı ve tedavi aşamalarının hangi ilde uygulanırsa uygulansın aynı kapsamda olduğunun da belirtilmesi gerekiyor. Örneğin tedavi aşamasında diğer ülkelerde yoğun bakım hastalarına uygulanan tedavinin ülkemizde klinikte yatan hastalara uygulandığının da dile getirilmesi gerekir. bu de elde edilen iyileşme oranını artıran hususlardandır.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal