Türk kahvesi, cezvede hazırlanır ve filtresiz olarak küçük fincanlarda servis edilir. peki, dünyanın farklı ülkelerinde ne tür kahveler içilir? işte farklı kahve gelenekleri...kaffeost - finlandiya
Finlandiya’da sıcak kahvenin üzerine peynir parçaları koyma geleneği sürdürülüyor.
Soğuk ya da sıcak olarak servis edilen kahve, siyah kahve, hong kong stili sütlü çay, siyah çay ve süt karışımı şeklinde içiliyor.
Latteye benzeyen bu içecek, hacim olarak biraz daha küçüktür. bir fincan espresso üzerine süt köpük dökülerek yapılır.
1957'de bir nescafe temsilcisi tarafından icat edilen frappé, yunanistan'da, süt köpüğünün içine koyulan buzlu kahveden oluşan popüler bir yaz içeceğidir.
Gerçek bir italyan espressosu, java kahvesinin lezzetini ortaya çıkaracağı söylenen bir dilim limonla birlikte içilir.
Çok tatlı ve çok sert olduğu bilinen bu buzlu vietnam kahvesi, kahvenin bir fincan yoğun kıvamlı süt içine konulup buzla birlikte servis edilmesi şeklinde hazırlanır.
Piloncillo (rafine edilmemiş şeker kamışı şekeri) içeren geleneksel meksika kahvesi, tarçın çubuğuyla pişirilir ve kahvenin tadını ortaya çıkardığı düşünülen kil bardağında servis edilir.
Gine biberi ve bazen de karanfille tatlandırılan bir içecektir. baharatlar kahve çekirdekleri ile karıştırılır ve kavrulur, daha sonra öğütülür, filtrelenir.
Espressoya benzeyen bir içecektir. aradaki tek fark, kahvenin şekerle demlenmesidir.
Kahveyi şekerli sevenlere hitap eden bir içecektir. ispanyol kahvesi, koyu ve şekerlidir, kahvenin içine yoğun süt karıştırılarak hazırlanır.
Bir kahve kokteyli olan bu içecek, sıcak kahve, irlanda viskisi, şekerden oluşur ve üzeri kalın bir kremayla kaplanır.
Kapuçinoya benzeyen bu içecek, köpük haline getirilmiş süt, çırpılmış krema ve kakao tozu ile kaplanmış espressodur.
Fransızlar sabahları süt ve taze demlenmiş kahve içmeyi seviyorlar. kahve, içine kruvasan bandırmanın kolaylaşması için büyük fincanda servis ediliyor.
Koyu kıvamlı kahve; kakule, karabiber, tarçın, karanfil gibi sıcak baharatları bir araya getiren kokulu karışımdır.
Küçük fincanda servis edilen bu sert kahve, espressonun şekerle karışımından oluşur.