Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı duyurdu: Bayramda tren seferlerine ek kapasite müjdesi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, yaptığı açıklamada Ramazan Bayramı'nda YHT seferlerinin daha sık yapılacağını ve biletlerin 15 Nisan (yarın) itibariyle satışta olacağını duyurdu.

14.04.2022-14:22 - (Son Güncelleme: 14.04.2022-15:40)

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bir yazılı açıklama yayımladı ve TCDD Taşımacılık AŞ’nin, Ramazan Bayramı sebebiyle yükselen yolcu talebini karşılayabilmek için trenlere ek sefer koyarak kapasiteyi arttırdığını ifade etti.

Ankara-Konya ve İstanbul seferlerine ek tarife

Ankara-İstanbul (Söğütlüçeşme) ve Konya-İstanbul (Söğütlüçeşme) seferlerinde ek yüksek hızlı tren (YHT) yolculuklarının düzenleneceğinin altının çizildiği açıklamada, 29-30 Nisan ve 1- 6 - 7- 8 Mayıs tarihleri arasında her gün düzenlenecek ek seferlerle 10 bin 728 kişilik ilave kapasite yapılacağı duyuruldu. Açıklamada, “Ankara-İstanbul (Söğütlüçeşme) arasında karşılıklı işleyecek YHT'ler, Ankara'dan 11.50, İstanbul'dan (Söğütlüçeşme) 17.50 saatlerinde hareket edecek. Konya-İstanbul (Söğütlüçeşme) arasında karşılıklı işleyecek YHT'ler ise Konya'dan 09.45, İstanbul'dan (Söğütlüçeşme) 15.30 saatlerinde hareket edecek.” ifadelerine yer verildi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı duyurdu: Bayramda tren seferlerine ek kapasite müjdesi!

Biletler yarın satışa çıkıyor

29 Nisan ile 8 Mayıs tarihlerinde Anahat ve Bölgesel trenlerde de ek tarife yapılacağının altı çizilen açıklamada, “İzmir Mavi Ekspresi, 4 Eylül Mavi Ekspresi, Doğu Ekspresi, Güney/Vangölü Ekspresi, Konya Mavi Ekspresi, Ege Ekspresi, Erciyes Ekspresi, Toros Ekspresi, Fırat Ekspresi, Pamukkale Ekspresi, Ankara Ekspresi, Ada Ekspresi ile Uzunköprü-Halkalı Bölgesel Treni, Kapıkule-Halkalı Bölgesel Trenine de pulman vagonlar ilave edilecek. Bayram tatili süresince Anahat ve Bölgesel trenlerde toplam 580 vagon ilaveyle 34 bin 800 kapasite artışı sağlanacak.” denildi.

Toplamda 45 bin 528 ek kapasitenin kullanılacağının duyurulduğu açıklamada biletlerin 15 Nisan 2022 tarihinden itibaren satışa çıkarılacağı belirtildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal