Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu açıkladı: Osmangazi Köprüsü rekor kırıyor! Yıllık garanti geçişi karşıladı!

Bakan Karaismailoğlu, sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Bakan Karaismailoğlu, İzmir-İstanbul Otoyolu ve Osmangazi Köprüsü'nün 2022’nin yılının ilk 6 ayına dair verilerini paylaştı.

08.07.2022-13:55 - (Son Güncelleme: 08.07.2022-13:55) Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu açıkladı: Osmangazi Köprüsü rekor kırıyor! Yıllık garanti geçişi karşıladı!

Osmangazi Köprüsü ve İstanbul İzmir otoyolunda rekor kırıldı. Köprü ve Otoyolda günlük 40 bin adet olarak verilen geçiş garantisinin üzerine çıkıldığı kaydedildi. Köprüden geçen günlük araç sayısında büyük artış kaydedilirken son 6 ayda günlük ortalama 45 bini geçtiği. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "İzmir-İstanbul Otoyolu ve Osmangazi Köprüsü ile yıllık 3 milyar TL tasarruf sağlıyoruz” ifadelerini kullandı.

İlk 6 ayına dair veriler

Bakan Karaismailoğlu, sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Bakan Karaismailoğlu, İzmir-İstanbul Otoyolu ve Osmangazi Köprüsü'nün 2022’nin yılının ilk 6 ayına dair verilerini paylaştı. Karaismailoğlu, ocak-haziran ayı döneminde Osman Gazi Köprüsü’nden 45 bin 590 aracın geçtiğini bildirdi. Böylelikle köprü araç geçiş garantisini yüzde 114’lük bir oran ile karşıladı. Otoyolun 1. kesimi olan Hersek-Orhangazi arasında araç geçişi ise 44 bin 76 olarak açıklanırken bu kesimdeki geçiş garantisi yüzde 110 ile gerçekleşti.

İlk 6 ayına dair veriler

Geçiş garantisi yüzde 140

Otoyolun Orhangazi-Bursa Kuzey kesiminde yüzde 144 araç geçiş garantisi karşılanırken bu yolu kullanan taşıt sayı 50 bin 647 oldu. Bursa Batı- Balıkesir Batı güzergahını 6 aylık süreçte 23 bin 764 araç kullandı. Buradaki geçiş garantisi de yüzde 140 oldu. Otoyolun 4’üncü kesiminde yüzde 75 araç geçiş garantisine ulaşılırken alandan 17 bin 199 taşıt geçiş yaptı.

3 milyar TL tasarruf

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu konuyla ilgili yaptığı paylaşımda, “İzmir-İstanbul Otoyolu ve Osmangazi Köprüsü ile yıllık 3 milyar TL tasarruf sağlıyoruz” açıklamalarında bulundu.

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal