Ulaştırma Bakanlığı’ndan bir müjde daha! YHT 'de yeni çalışmalar başladı: 2 bölge daha birbirine bağlanacak

Geçtiğimiz sene içerisinde Ankara ve Sivas arası hızlı tren çalışmaları bitirilerek açılış yapılmıştı. Bu sene ise yeni bir proje daha duyuruldu! Bakan Uraloğlu: “Kırıkkale’den yola çıkacak Trabzon’a kadar gidecek.” sözlerini aktardı.

01.04.2024-15:43 - (Son Güncelleme: 01.04.2024-15:43) Ulaştırma Bakanlığı’ndan bir müjde daha! YHT 'de yeni çalışmalar başladı: 2 bölge daha birbirine bağlanacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu geçtiğimiz senelerde Sivas ve Ankara arası hızlı tren hattının müjdesini vermişti. Geçen seneye kadar yapılan çalışmalarla Sivas’tan Ankara’ya YHT hattı hazırlandı ve ilk seferlerini yapmaya başladı. Bakan Uraloğlu AK Partili il Başkanlığınca İstanbul’un Ortahisar ilçesinde düzenlenen yürüyüşte yeni bir açıklama yaptı. Yaptığı açıklama ile Cumhur İttifakı belediyeciliğiyle ve AK Partiyle beraber ülkenin her tarafına kesintisiz hizmet sağladıklarını paylaştı. Konuşmasına yeni bir müjde daha vererek devam eden Bakan, 2 ili daha birbirine bağlayacaklarının haberini verdi.  

Yeni YHT hattı için projelere başlandığının müjdesi verildi

Bakan Uraloğlu, ülkenin çeşitli bölgelerindeki büyük altyapı projelerini gururla anlatırken: "Çanakkale, Yavuz Sultan Selim ve Osmangazi köprüleriyle birlikte Marmaray ve Avrasya Tüneli gibi önemli yapıları hayata geçirdik. Beğendik-Botan Viyadüğü ve Konya'daki Eğiste Viyadüğü gibi projelerle de ülkenin her köşesine dokunduk ve dokunmaya devam ediyoruz." sözlerini dile getirdi.

Ulaştırma Bakanlığı’ndan bir müjde daha! YHT 'de yeni çalışmalar başladı: 2 bölge daha birbirine bağlanacak

Trabzon'a özel olarak da değinen Uraloğlu, 2005'te başlayıp devamında Kanuni Bulvarı ile birlikte Tanjant Yolu'nun tamamlanmasından bahsetti. Karadeniz Sahil Yolu'nun 2007'de tamamlanması ve Zigana Tüneli'nin geçen yıl trafiğe açılması gibi büyük projelerin yanı sıra, ilçelerde yapılan çalışmalara da vurgu yaptı.

Değişen ve gelişen Trabzon'un ihtiyaçlarına cevap verecek çevre yolunun temelini attıklarını belirten Uraloğlu, bu projenin 1 Nisan 2023'te başladığını ve hızla devam ettiğini dile getirdi.

Karadeniz sahilini kapsayacak tren hattı yapılacak

Bakan Uraloğlu, Trabzon’un ulaşım alt yapısıyla ilgili önemli projelerin devam ettiğini belirtti. Karadeniz sahilini kapsayacak yeni bir YHT tren hattı projesinin çalışmalarına başladıklarını dile getiren Bakan; Ankara - Sivas hızlı tren hattından sonra bu projenin de hızlı bir şekilde tamamlanacağını aktardı. 2023 yılı içerisinde 3,5 milyon insanı Trabzon’a seyahat ettiğini dile getiren Uraloğlu, havalimanının Türkiye’de beşinci  - altıncı sırada olduğunu vurguladı. Bu başarıyı yapacakları yeni projelerde de sürdüreceklerini dile getirdi.


Buse Şenyürek
busesenyurek@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal