Ulaşıma Kar Engeli! Bolu Dağı Tünelinde Yüzlerce Araç Kara Gömüldü

Yoğun kar yağışı nedeniyle Gerede ile Düzce arasındaki yol geçişleri kapatıldı. Bolu Dağı Tüneli’nde bekleyen araçlar ise saatlerce beklemek zorunda kaldı. Kontak kapatarak bekleyen araçlar, 8 saatin sonunda ulaşıma kontrollü olarak geçiş sağladı.

24.01.2022-09:08 - (Son Güncelleme: 24.01.2022-09:14) Ulaşıma Kar Engeli! Bolu Dağı Tünelinde Yüzlerce Araç Kara Gömüldü

Dün sabah saatleriyle başlayan kar yağışı tüm yurdu etkisi altına almaya devam ediyor. Yoğun kar yağışı nedeniyle yollar kapandı, birçok yerde ulaşım durma noktasına geldi. Ankara ve İstanbul yönünde kapatılan ulaşımla birçok araç kontak kapatmak zorunda kaldı. Sürücüler 8 saatin sonunda ulaşıma kontrollü olarak geçiş sağladı.  Söz konusu kapatılan yollar için açıklama yapan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, ‘Bolu yönüne doğru trafik akışı henüz başlamadığından, yola çıkmak için bekleyen sürücülerimize izin veremiyoruz’ dedi. 


Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM), 8 saat önce TEM Otoyolu ile D-100 Karayolu'nun İstanbul ve Ankara arası güzergahı çift yönlü olarak kapattı. Araçların; İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Düzce ve Ankara’dan TEM otoyoluna geçiş izinleri verildi. 

DÜZCE VALİSİNDEN AÇIKLAMA

Düzce Valisi Cevdet Atay ise kapanan yollarla ilgili sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu. Atay, yurdu etkisi altına alan kar yağışı ve buzlanma nedeniyle D-100 kara yolunun Bolu Dağı kesiminin trafiğe kapatıldığını bildirerek bölgede kar temizleme ve tuzlama çalışmalarının yapıldığını bildirdi. Yolun kontrollü şekilde açıldığını aktaran Altay, kar yağışının devam ettiği bölgelerde ekiplerin çalışmalarını sürdürdüğünü açıkladı. 


YOLA ÇIKMAK İÇİN BEKLEYEN SÜRÜCÜLERİMİZE İZİN VEREMİYORUZ

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ‘Bu sabah 08.20 itibarıyla, Bolu yönüne doğru trafik akışı henüz başlamadığından, yola çıkmak için bekleyen sürücülerimize izin veremiyoruz’ dedi. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal