02.03.2022-13:39 (Son Güncelleme:02.03.2022-13:59)


1

West Ham formasını terleten Ukraynalı yıldız futbolcu Andriy Yarmolenko, Rusya'nın Ukrayna'ya müdahalesi karşısında sessiz kalan Rus futbolcular hakkında sert ifadelerde bulundu.



2

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik şiddetli müdahalesine tepki vermeyen Rus futbolcular hakkında sert ifadelerde bulundu.



3

Rus futbolcuların sessiz kalmasına ilişkin konuşan Yarmolenko, 'St. Petersburg'da doğdum ancak Ukrayna'da büyüdüm. Kendimi %100 Ukraynalı olarak görüyorum. Rus Millî Takımı oyuncularına sorularım var: Çocuklar, neden öylece oturup hiçbir şey söylemiyorsunuz?



4

Ülkemizde insanları, eşlerimizi, annelerimizi, çocuklarımızı öldürüyorlar ve hiçbir şey söylemiyorsunuz. Hiçbir şey hakkında yorum yapmıyorsunuz' ifadelerine yer verdi.



5

Yarmolenko yaptığı açıklamada, 'Çoğunuzu tanıyorum. Birçok tanıdığım var. Hepiniz bana başkanınızın yanlış yaptığı bu şeyin olmaması gerektiğini söylediniz. Beyler, insanları etkiliyorsunuz. Bu tepkinizi gösterin. Rica ediyorum, lütfen.' şeklinde açıklamalarına son verdi.



6

Futbola ülkesi Ukrayna'nın Desna takımında başlayan Yarmolenko ardından Dynamo Kiev takımına transfer oldu. Futbolcu uzun yıllar Dynamo Kiev formasını başarılı bir şekilde terletmesinin ardından 2017'nin yazında Alman ekibi Borussia Dortmun'a transfer oldu.



7

Borussia Dortmun'dan ise 2018'in yaz transfer sezonunda İngiliz ekibi West Ham United'ın yolunu tuttu.



8

Futbolcu ayrıca Ukrayna Milli Takımı'nın uzun yıllar formasını terletmekte ve Ukrayna futbolunun en büyük yıldızlarından birisi olarak gösterilmekte. Bu anlamda yıldız futbolcunun ülkesi hakkında yaptığı açıklamalar büyük yankı uyandırdı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR