Ukrayna’dan Vatandaşların Çağrı: 'Tatil İçin Türkiye’ye Gidin'

Ukrayna’dan vatandaşlarına Türkiye çağrısı var. Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski ülke vatandaşlarına 'tatil için Türkiye’ye gidin' çağrısı yaptı. Bununla beraber Ukraynalı turistlerin Muğla’ya gelişleri devam ediyor.

30.04.2021-16:47 - (Son Güncelleme: 30.04.2021-16:47) Ukrayna’dan Vatandaşların Çağrı: 'Tatil İçin Türkiye’ye Gidin'

Ukrayna vatandaşları için 'tatil için Türkiye’ye gidin' çağrısı yaptı. Bunun üzerine Dalaman Havalimanına bugün 189 Ukraynalı turist gelirken, gelen Ukraynalı turistleri Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Amdrii Sybiha, YDA Dalaman Havalimanı Yönetim Kurulu Üyesi Hamdi Güvenç ve Anex Tour Dalaman Bölge Kontrat Müdürü Mustafa Özden karşıladı. 

ATEŞLERİ ÖLÇÜLÜP OTELLERİNE UĞURLANDILAR

 Pasaport işlemleri sebebiyle gişelere giren Ukraynalı turistler 112 Sağlık ekipleri tarafından sabit cihaz ile ateşleri ölçüldü. Pasaport işlemlerini tamamlayan Ukraynalı turistler buradan tatillerini geçirecekleri otellere hareket ettiler. 

GEÇEN SENEDEN DAHA FAZLA TURİST GELECEK 

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Ukrayna Kültür ve Enformasyon Politikası Bakanı Oleksandr Tkachenko’nun geçen günlerde Antalya’da bir araya gelerek Türkiye’nin salgın sürecinde turizme hazır olduğu açıklanmıştı. Ukrayna Ankara Büyükelçisi Amdrii Sybiha, geçen yıl Türkiye’ye 1 milyona yakın Ukraynalı turist geldiğini belirtirken, Türkiye’de koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirlerin ne kadar önemli olduğunun altını çizdi.

Büyükelçi Sybiha, Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenski’nin Ukraynalı vatandaşlarını tatil için Türkiye’yi tercih etmelerini açıkladığını da belirten Büyükelçi, Türkiye’yi bu yıl geçtiğimiz daha fazla Ukraynalı turistin ziyaret edeceğini açıkladı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal