Ukrayna'dan Manisa'ya Getirilen 298 Türk Karantinaya Alındı!

Yeni tip coronavirüs salgınıyla sadece yurt içinde başarılı bir kriz yönetimi gerçekleştirmekle kalmayan Türkiye, yurt dışından ülkeye gelmek isteyen ancak salgın sebebiyle yurda dönmeyen vatandaşlarını kimsesiz bırakmadı. Bu doğrultuda Ukrayna'dan 298 Türk vatandaşı Manisa'ya getirildi.

22.04.2020-07:56 - (Son Güncelleme: 22.04.2020-12:26)

Yeni tip coronavirüs salgınıyla sadece yurt içinde başarılı bir kriz yönetimi gerçekleştirmekle kalmayan Türkiye, yurt dışından ülkeye gelmek isteyen ancak salgın sebebiyle yurda dönmeyen vatandaşlarını kimsesiz bırakmadı. Bu doğrultuda Ukrayna'dan getirilen 298 Türk vatandaşı, Manisa'daki öğrenci yurdunda karantinaya alındı.

İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na iniş yapan 298 Türk vatandaşı, dezenfekte edilmiş otobüslerle Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi Yurtlar Kurumunun Yunus Emre Öğrenci Yurdu'na götürüldü.

Otobüslerden 5'erli gruplar halinde ve sosyal mesafeyi koruyarak inen yolcular, AFAD ve UMKE ekiplerinin yurt bahçesinde kurduğu çadırda sağlık kontrolünden geçirildi.

Sağlık kontrollerinden geçen söz konusu 298 kişi, özel kıyafetli ekipler tarafından yurtta kalacakları odalara yerleştirildi. Vatandaşlar, Manisa'daki yurtta 14 gün karantinaya tabi tutulacak.

Ukrayna'dan gelen öğrencilerden Mert Cengiz Çevik, şöyle konuştu: "Başka bir ülkenin, vatandaşını bu kadar iyi karşılayacağını düşünmüyorum. Çünkü Türkiye vatandaşlarına hem çok iyi bir şekilde destek veriyor hem de önlemini en iyi şekilde alıyor. Bundan çok çok memnunuz." 

Odesa'da öğrenci olan Cem Sarıaslan da  konuya yönelik şu ifadeleri kullandı: "Ülkemize teşekkür ediyoruz. Sağ olsunlar bizi iyi bir şekilde buraya getirdiler. Burada imkanlar güzel. Ukrayna'da sağlık çok kötü, hastanelerin hiçbiri çalışmıyor. Hasta alımını durdurdular, test kiti yok, tahlil yapılamıyor. O yüzden okullarımız tatil olduktan sonra evlerimizden hiç çıkmadık. En kısa zamanda ülkemize dönmek istedik." 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal