Ukrayna lideri Zelenskiy: 500'den fazla füzeyle vurulduk

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik işgalinde 12. güne girilirken Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy yayımladığı ulusa sesleniş video mesajında çok sert ifadeler kullandı.

07.03.2022-10:11 - (Son Güncelleme: 07.03.2022-10:11) Ukrayna lideri Zelenskiy: 500'den fazla füzeyle vurulduk

Vladimir Zelenskiy, 6 Mart Pazar akşamı yayımladığı video mesajında, Rusya’ya karşı çok sert ifadeler kullandı. Ukrayna lideri Zelenski, yaptığı ulusa sesleniş konuşmasında Ukrayna halkından güçlü durmaya devam etmelerini isterken Rus ordularının da Ukrayna'da işlediği suçlardan dolayı cezalandırılacağını söyledi. Yaşanan gelişmelerin kasıtlı cinayet olduğuna işaret ederek üstüne basa basa “Affetmeyeceğiz.” dedi. 

Zelenskiy, "Hava savunmamızın bugün Ohmatdet (hastanesi) üzerinde düşürdüğü füzeyi, silahsız insanların bombalanmasını affetmeyeceğiz. Altyapımızın yıkımını affetmeyeceğiz. Ve Tanrı da affetmeyecek. Bugün değil. Yarın değil. Asla." şeklinde konuştu.

Yapılanlar kasıtlı bir cinayet

Rusya'nın sadece askeri savunma sanayi işletmelerinin bombalandığıyla ilgili yaptığı açıklamalarının "kasıtlı bir cinayet olduğunu" belirten Zelenskiy, bu işletmelerin çoğunun on yıllar önce, Sovyetler Birliği döneminde, şehirlerin tam ortasında inşa edildiğini söyledi. Zelenskiy yaşananların cinayet olduğunu vurgulayarak, "Oralarda binlerce insan çalışıyor. Yüz binlerce kişi yakınlarda yaşıyor. Bu cinayet. Kasıtlı cinayet." şeklinde söyledi.

Yapılan saldırıların kimler tarafından hazırlandığını bildiklerini aktaran Zelenskiy, "En azından yarın Batı bunu fark edecek, tepki gösterecek ve bir şeyler söyleyecek. Bu saldırıyı kimin hazırladığını tam olarak biliyoruz. 500'den fazla füze bizi vurdu. Ukrayna'nın her yerini, insanlarımızı ve çocuklarımızı vurdu." ifadelerini kullandı.

Kahraman şehir ve cesaret ödüllendirmesi

Bununla beraber Zelenskiy, Rusya'nın saldırılarına direnen Harkiv, Çernigiv, Mariupol, Gostomel ve Volnovaha'ya "Kahraman Şehir" unvanının verilmesini, Rus saldırılarına karşı direnen bazı şehirlerin yöneticilerinin de "Cesaret" ve "Bogdan Hmelnitskiy" nişanlarıyla ödüllendirmesine karar verildiğini duyurdu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal