Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski müzakerelere ilişkin konuştu!

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, sorunların çözülmesi adına iki liderin dolaylı yoldan değil doğrudan görüşmesi gerektiğini vurgulayarak, Rusya ile müzakerelerin tam anlamıyla durdurulması konusunda oldukça yüksek risklerin olduğunu söyledi.

30.04.2022-10:40 - (Son Güncelleme: 30.04.2022-10:40) Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski müzakerelere ilişkin konuştu!

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, Rusya ile müzakerelerin tam anlamıyla durdurulması konusunda oldukça yüksek risklerin olduğunu söyledi. Polonyalı gazetecilere röportaj veren Zelenski, Rusya ile Ukrayna arasındaki 2 aydan da uzun süredir devam etmekte olan savaşa yönelik açıklamalarda bulundu. Ülkesinin Rusya ile olan müzakerelerine vurgu yapan Zelenski, ''Herhangi bir görüşmenin tamamen durdurulması konusunda yüksek riskler var. Bu, Rus ordusunun girdiği yerlerdeki sonuçlarla ilgilidir.'' diye söyledi.

Sorunların çözülmesi için iki lider doğrudan görüşmeli 

Bu iki ülke heyetlerinin çeşitli oranda çevrim içi görüştüğüne değinen Zelenski, ''Biz, tek bir oyuncunun oynadığı siyasi tiyatro gösterisinde yer almak istemiyoruz. Rus tarafı, esir değişiminin olacağını ilk başta teyit ediyor ancak sonradan bu gerçekleşmiyor.'' diye söyledi. Zelenski, aradaki sorunların çözülmesine adına iki liderin doğrudan bir şekilde görüşme gerçekleştirmesi gerektiğinin altını çizdi. Kiev bölgesinde yeni toplu mezarın bulunduğunu da bildiren Zelenski, şimdiye kadar buna benzer mezarlarda toplam 900 kişinin bulunmuş olduğunun bilgisini konuşmasında paylaştı.


Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal