Ukrayna Devlet Başkanı, BM Genel Sekreteri İle Görüştü

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres ile telefonda görüştü. Görüşmede Ukrayna'nın doğusundaki güvenlik durumu ve Rusya'nın askeri tahkimatı konuları ele alındı.

21.04.2021-23:35 - (Son Güncelleme: 21.04.2021-23:35) Ukrayna Devlet Başkanı, BM Genel Sekreteri İle Görüştü

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy görüşmede, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Guterres'e Ukrayna'nın egemenliği ve toprak bütünlüğüne desteği için teşekkür etti.

Zelenskiy, Kırım ve Donbas'taki BM İnsan Hakları Gözlem Misyonu’nun önemine dikkati çekti. Görüşmede, taraflar koronavirüs aşısının adil tedariki ve ağustosta gerçekleşecek Kırım Platformu konularını ele aldı.

RUSYA'DAN UKRANYA SINIRINA ASKERİ SEVKİYAT 

Ukrayna Genelkurmay Başkanı Ruslan Homçak, 30 Mart'ta Mecliste yaptığı konuşmada, Rusya'nın tatbikat bahanesiyle Ukrayna sınırları yakınlarına askeri sevkiyat yaptığını söylemişti.

Donbas bölgesindeki krizin çözümüne ilişkin Rusya, Ukrayna ve Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatından (AGİT) oluşan Üçlü Temas Grubu, 27 Temmuz 2020'den itibaren kapsamlı ateşkes kararı almıştı.

Bölgede sözde bağımsızlığını ilan eden Rusya yanlısı ayrılıkçılarla Kiev yönetimi arasında 2014'ten bu yana süren çatışmalarda, 13 binden fazla kişi hayatını kaybetti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal