Uğur Meleke, Milli Takım'ın Portekiz karşısında galibiyeti Yunus, Kerem ve Cengiz ile alabileceğini söyledi

Ünlü yorumcu Uğur Meleke, A Milli Takım'ın bu akşam oynayacağı Portekiz karşılaşmasın için galibiyet parolaasını verdi. Kerem, Cengiz ve Yunus'un maçta galibiyeti getirebileceğini söyledi.

24.03.2022-13:48 - (Son Güncelleme: 24.03.2022-13:48)

2022 FIFA Dünya Kupası Elemeleri Play-Off mücadelesinde A Milli Futbol Takımımız bu akşam Porto'da Portekiz ile karşı karşıya gelecek. Kritik mücadele için geri sayıma geçilmişken ünlü yorumcu Uğur Meleke karşılaşmada Türkiye'nin galibiyet formülünü açıkladı.

Uğur Meleke, Portekiz - Türkiye karşılaşması ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmelerde ;

'Portekiz'de süperstarlar var'

A Milli Takım’ı Portekiz karşısında zor bir görev bekliyor ancak imkansız değil. Portekiz’in Cristiano Ronaldo’nun yanı sıra Bruno Fernandes, Bernardo, Felix, Jota, Leao ve Moutinho gibi süperstarları var. Ancak mükemmel bir takım oldukları şüpheli. Eleme grubunda Sırbistan’ın ikinci yarıda yaptığı gibi hızlı geçişler ve kanat hücumlarıyla Portekiz’i bizim de çok zor durumlara düşürebileceğimize inanıyorum ben.


'Forvetsiz oynarsak eğer zorluk çıkarabiliriz'

Eleme grubunda iç sahada İrlanda’ya karşı %72, Azerbaycan ve Lüksemburg’a karşı %66 ile topla oynamışlar. Muhtemelen bize karşı da maç boyunca vitesi ellerinde tutmak isteyecekler, pasla çıkacaklar, önde baskı yapacaklar. Dias, Pepe ve Cancelo’suz savunmada dengesiz yakalanmaları da muhtemel. Bence Cengiz-Kerem-Yunus ileri üçlüsü ve 4-6-0’la çok zor durumlara düşürebiliriz bu Portekiz’i.

'Sırbistan'a karşı zor anlar yaşadılar'

Ronaldo futbol tarihinde milli formayla en çok gol atan futbolcu. Fernando Santos, Dünyanın en deneyimli milli takım hocalarından biri. Ve Avrupa şampiyonu. Kadrolarında Ronaldo’nun yanı sıra Bruno Fernandes, Bernardo, Felix, Jota, leao ve moutinho gibi süperstarları var. Ancak bu olağanüstü kadronun da kendi grubundan Dünya Kupası bileti alamamasının bir sebebi var. Çok iyi bir oyuncu grubu oldukları kesin. Ama mükemmel bir takım oldukları şüpheli. Eleme grubunun son maçında Sırbistan’ın ikinci yarıda yaptığı gibi hızlı geçişler ve kanat hücumlarıyla Portekiz’i bizim de çok zor durumlara düşürebileceğimize inanıyorum.

'Savunmada eksik yakalanabiliyorlar'

Fernando Santos, tüm eleme grubunda 4-3-3 formasyonunu kullandı. En uçta Ronaldo’yu serbest bırakıyor, arkasında dört yetenekliye özgürlük tanıyor. Ruben neves yok; ancak Bernardo, Bruno Fernandes, Jota ve Renato’nun hepsinin arkasını süpürme işi bazen sadece Danilo’ya kalabiliyor. Zaten en büyük zafiyetleri de bu: Tamamlayamadıkları hücumlarda geri koşmayan oyuncuları var. Eksik ve dengesiz yakalanabiliyorlar. Ve bizim de basmamız gereken tuşları tam olarak bu.


'Topa sahip olma oranımızı arttırırsak...'

Elimizde çok iyi santrforlar var: Burak, Şampiyonlar Ligi eleme turunda iyi oynadı. Enes La Liga, Umut da Süper Lig gol krallığında ikinci sıradalar. Ancak bu maç, başka bir maç. Topa yüzde 50-55 sahip olabilirsek bu oyuncuları daha fazla kullanma şansımız olabilir.

'Üç pırpır hücumcumuz süre alırsa...'

Ama rakibin tamamlayamadığı hücumlarla fırsat kollayacaksak, sadece bu müsabakaya özgü bir plan sahaya koymamız gerekebilir. Üç pırpır hücumcu Cengiz, Kerem ve Yunus’u bugünkü karşılaşmada bir arada kullanmamız, hiç sürpriz olmaz bana.

'Orta sahada Dorukhan muhakkak oynamalı'

Savunmada Merih-Çağlar istikrarını bozacağımızı sanmıyorum. Orta sahada Dorukhan muhakkak olmalı. Dorukhan’ın yanında orkun-Hakan’la geçiş paslarını atabileceğimizi düşünüyorum. Özellikle Hakan’ın oyun aklıyla Kerem-Cengiz’in hızına anlam katacağına inanıyorum bugün. Evet zor bir görev bu. Ama imkansız değil.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal