Ufukta yeni bir savaş belirdi: Almanya tarafları açıkladı ve tarih verdi

Rusya Ukrayna savaşının etkileri henüz bitmemişken, Almanya’dan endişelendiren bir açıklama geldi. Yeni bir savaşın başlayacağını iddia eden Almanlar, Çin’in Tayvan’ı en geç 2027’de ilhak edeceğini ifade etti. İşte detaylar...

01.12.2022-16:23 - (Son Güncelleme: 01.12.2022-17:22) Ufukta yeni bir savaş belirdi: Almanya tarafları açıkladı ve tarih verdi

Dünyayı hem ekonomik hem de sosyal olarak etkileyen Rusya Ukrayna savaşının ardından yeni bir savaşın daha ortaya çıkacağı iddia edildi. Almanların söz konusu iddiasına göre Çin Tayvan’ı en geç 2027’de ilhak edecek. Alman basınındaki haberlerde, Almanya Ekonomi ve İklim Koruma Bakanı Robert Habeck'ın, Almanya'nın ekonomik olarak Çin stratejisini değiştirmek istediği belirtildi.

Almanya tarih verdi

Bakanlık çalışanlarının hazırladığı 100 sayfalık raporda, Alman-Çin ilişkilerinde ekonomik bağımlılığa dikkat çekilerek, Tayvan'ın en geç 2027'de Çin tarafından ilhak edilmesinin beklendiği ifade edildi.

Sabah'ta yer alan haberde: Raporda, Alman şirketlerinin Çin'deki yatırımları konusunda bağımlılığa işaret edilerek, bu ülkedeki yatırımları konusunda yeni raporlama gereklilikleri vurgulandı.

Almanya Savaş İddiası

Dünyanın en büyük 2. ekonomisi

Haberlerde, Almanya'nın kendisini gelecekte dünyanın en büyük 2'inci ekonomisi olarak nasıl konumlandıracağı konusunda bir strateji üzerinde çalıştığı ve bu konuda bir taslak raporun hazırlandığı bildirildi.

Söz konusu stratejinin, "Çin ile ilişkiler", "Almanya ve Avrupa Birliği'nin (AB) güçlendirilmesi" ile "ekonomik ve siyasi ortaklıklarının çeşitlendirilmesi" gibi 3 başlık altında hazırlandığı ifade edildi.

Çin, son 6 yıldır Almanya'nın en büyük ticaret ortağı olarak kayıtlara geçti.

Alman kamuoyu, son dönemde Rusya'ya enerji bağımlılığın "enerji kriziyle" sonuçlanmasının ardından Çin'e olan ekonomik bağımlılığı tartışıyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal