Ufuk Sarıca: 'Sağlık Her Şeyden Önce Geliyor'

Dünya çapındaki tüm spor faliyetlerinin askıya alınmasına sebep olan coronavirüs pandemisinden önce hem ING Basketbol Süper Ligi, hem de FIBA Europe Cup'ta birincilik için mücadele veren Pınar Karşıyaka'da hocalık yapan Ufuk Sarıca, sağlığın her şeyden önce geldiğini belirtti.

21.04.2020-13:36 - (Son Güncelleme: 21.04.2020-13:25) Ufuk Sarıca: 'Sağlık Her Şeyden Önce Geliyor'
İki ligdede müthiş bir yükseliş yakaladıkları sezona ara vermek durmunda kalan Karşıyaka'da Ufuk Sarıca, "Ligde Anadolu Efes'in hemen ardında ikinci sıradaydık. Yeni kurulan bir takım olarak bence sezonun en başarılı ekibiydik. Europe Cup'ta da üst üste 13 galibiyetlik bir seriyle yarı finale kalıp tarihimizin Avrupa'daki ilk kupasına çok yaklaşmıştık. Böyle iyi giden bir sezonun eşi görülmemiş şekilde durması üzücü ama sağlık her şeyden önce gelir" ifadelerini kullandı.

"ÖNCE RİSK FAKTÖRÜ ORTADAN KALKMALI"

FIBA'nın Europe Cup'ta değişiklik yaparak arda kalan karşılaşmaları yeni sezondan önce Final Four biçiminde oynatma kararı verdiğini belirten Ufuk Sarıca, "Ligde de iyimser olarak sezonun kalan bölümünün yaz aylarında oynanıp tamamlanmasını bekliyorum. 19 Mart'ta ligler ertelendikten sonra yabancılarını gönderen takımlar oldu. Belki kalan maçlar kısıtlı takımla, kısa bir Play-Off turuyla oynanabilir. Ancak öncelikle salgın geçip risk faktörü ortadan kalkmalı. Takımların ligin kalanı oynanırsa oyuncuları getirtip tekrar hazırlamak için 1 aylık antrenman sürecine ihtiyacı var" diye konuştu.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal