UEFA'dan FFP'de Kolaylığı

Dünya yayılan coronavirüs nedeniyle krize girdi. Futbol da bu krizden nasibini aldı. Ekonomik Zarar uluslararası boyutlara ulaştı.

19.03.2020-10:31 - (Son Güncelleme: 19.03.2020-10:27) UEFA'dan FFP'de Kolaylığı

Bilindiği üzere UEFA'nın bir süredir yürürlüğe koyduğu sert şartlarla kulüplerin mali durumunu düzeltmeye ve ekonomilerini ayakta tutmaya çalışmakta. Bu durumda da Galatasaray başta olmakla birlikte büyük takımlarımızın da UEFA ile ileriki senelere dayalı taahhütleri var.

FFP'DE ESNEKLİK GÖSTERİLECEK

Öncelikli olarak kulüplerin ekonomik durumunu düşünen UEFA'dan kulüpleri sevindirecek pozitif açıklamalar geldi.

Olayları yakından izleyen Aleksander Ceferin liderliğindeki UEFA, sezon bitimi ve bir sonraki sezon öncesini dikkate alarak kulüplere Finansal Fair Play hususunda oldukça kolaylık sağlamayı planlıyor.

Kulüplerin önemleri büyük olan gelirlerin kesilmesini de dikkate alan UEFA yetkilileri, Finansal Fair Play'de kolaylığa gidecek. Cezai yaptırımlar şimdilik ertelenecek.

UEFA'nın kaybı 1,9 milyar avro

EURO 2020, bir sene sonrasına yapılması planlandı. Bu ertelemenin ortalama zararının 1,9 milyar Avro olduğu belirtildi. On iki farklı ülkede gerçekleşmesi planlanan ve uzun zamandır hazırlanılan Avrupa Şampiyonası'nın askıya alınması sponsorluk gelirleri, bilet satışları ve yayın haklarını etkiledi. Bilet satışından kaynaklı ortalama zarar 600 milyon Avro olarak belirlenirken sponsor gelirleri ve yayın gelirlerinden de 1,3 milyar Avroluk bir zarardan söz edilmektedir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal