UEFA yeni FFP kuralları ne?

İsviçre'de bir araya gelen UEFA yetkilileriyle yeni kararlar alındı.Peki UEFA'nın yeni FFP kuralı ne?Bu alınan kararlarda neler değişecek?sayfamızın devamında merak ettiklerinizi bulabilirsiniz.

07.04.2022-23:36 - (Son Güncelleme: 08.04.2022-09:54) UEFA yeni FFP kuralları ne?

İsviçre'de bir araya gelen UEFA yetkilileri yapılan toplantıda Finansal Sürdürebilirlik Düzenlemesini kabul etmiştir.Yeni uygulanacak kurala göre ,alınan kararda kulüpler gelirlerinin %70'ini kullanabilecekler. Kullanacakları bu harcamalarda maaşlar,transfer ödemeleri ve menajer ödemeleri'de dahil olabilecek.


Kural ne zaman uygulanacak?

Bu alınan kuralların geçerliliği 2022 Haziran ayında faaliyete geçecek.UEFA Başkanı Aleksander Ceferin ,FFP kuralındaki değişiklikleri resmiyete dökerken, kabul edilebilir sapma oranına'da dikkat çekerek tutarın, 3 yılda 30 milyon euro yerine 60 milyon euro olduğunu'da söylemiştir. 

UEFA ,yeni düzenlemesindeki alınan haziran ayında başlarken ,alınan kararlar 3 yıl içerisinde kademeli olarak uygulanmaya başlayacak. Yapılacak olan bu değişim özellikle ülkemizdeki takımları çok yakından ilgilendiriyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal