UEFA Sıralamasında 17 Sıraya Geriledik

Türkiye ülke puanında her geçen gün kötü haber almaya devam ediyor. Avrupa'da takımlarımızın erkenden elenişi ve rakibimiz olan ülkelerin Avrupa kupalarında başarılı olması bizi puan ortalamasında daha da zora sokuyor .

27.02.2021-13:49 - (Son Güncelleme: 27.02.2021-13:49) UEFA Sıralamasında 17 Sıraya Geriledik

Yarış halinde olduğumuz Hırvatistan, İsviçre, Çekya, Yunanistan ve Norveç'in temsilcilerinin yoluna devam etmesi sonrası 17. sıraya kadar düştük. Eğer alt sıralarımızda yer alan ülkelerin takımları bu performanslarını devam ettirirse, gelecek sezon Türkiye 19. sıradan Avrupa kupaları yarışına başlayacak.

17 SIRAYA DÜŞTÜK

Gelecek sezon 16. sıradan ülke puanı yarışına başlamayı hedefleyen Türkiye'de bu rüyası kısa sürdü. Yarış içerisinde olduğumuz ülke takımları zoru başarınca Hırvatistan'ın gerisine düşerek 17. sıraya geriledik. İsviçre ile aramızda olan fark ise arttı. Avrupa Ligi'nde Hırvatistan'tan Dinamo Zagreb, Krasnodar'ı; İsviçre'den Young Boys, Leverkusen'i; Çekya'dan Slavia Prag, Leicester'ı; Yunanistan'dan da Olympiakos, PSV'yi elemeyi başardı.

DAHA DA DÜŞECEĞİZ

Alt sıramızda yer alan ülkelerin takımlarının bu performanslarını devam ettirmesi halinde, geçtiğimiz sezon 11. olarak girdiğimiz sıralamada önümüzdeki sezon  8 sıra gerileyerek19. sırada yer alacağız. An itibarıyla yoluna devam eden Çekya ile aramızda sadece 0.300'lük puan farkı bulunurken, Yunanistan ile aramızda 0.600 puanlık fark her an kapanabilir. Norveç'ten Molde'nin de yoluna devam ettiği listede iki ülke arasında ise çokta fazla değil 1.275 puanlık fark bulunuyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal