UEFA Konferans Ligi Nedir?

UEFA Konferans Ligi finali ne zaman? UEFA Konferans Ligi nedir? UEFA Konferans Ligi'nin formatı nasıl? UEFA Konferans Ligi'ne Türkiye'den kaç takım katılacak?

16.05.2021-11:03 - (Son Güncelleme: 16.05.2021-11:09) UEFA Konferans Ligi Nedir?

2021-22 sezonundan itibaren Avrupa'nın üç numaralı büyük turnuvası olan UEFA Konferans Ligi başlıyor. Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi'nden bağımsız düzenlenecek turnuvanın formatı belli oldu.

UEFA KONFERANS LİGİ NEDİR?

Konferans Ligi, UEFA'ya bağlı ülkelerden daha fazla takımın turnuvalar içerisinde yer alması için planlandı. Böylece daha fazla ülkeden daha fazla takımlar turnuvalarda yarışma imkanı bulacak. Konferans Ligi, Avrupa'nın üç numaralı kupası olarak yerini alacak. Turnuva en az 2021-24 yılları arasında devam edecek.

UEFA KONFERANS LİGİ FORMATI NASIL OLACAK?

UEFA Konferans Ligi gruplarında toplam 32 takım birbiri ile nefes kesecek bir şekilde mücadele edecek. Konferans Ligi, her biri dörder takımdan oluşacak olan sekiz gruptan şekil alacak.

Takımlar grup etabında deplasmanlı olmak üzere toplam 6 maça sahaya çıkacak. Maçlar Perşembe günleri Avrupa Ligi maçları ile aynı günde yapılacak.

UEFA Konferans Ligi içerisinde grubunu lider bitirmeyi başarmış 8 takım direkt olarak son 16 turuna yükselecek. Grubu ikinci sırada bitiren takımlar ise UEFA Avrupa Ligi grubunu üçüncü sırada bitiren takımlar ile play-off oynayacak ve bu etabın galipleri son 16 turuna adını yazdırmayı başaracak.

Son 16 turunun ardından sırası ile çeyrek final, yarı final ve final maçlarıyla turnuvanın şampiyonu belli olacak.

UEFA KONFERANS LİGİ'NE TÜRKİYE'DEN KAÇ TAKIM KATILACAK?

Süper Lig'den UEFA Konferans Ligi'ne 2 takım katılacak. Süper Lig'de normal sezonu üçüncü ve dördüncü sırada tamamlayan takımlar bu turnuva içerisinde mücadeleye girecek.

Süper Lig'i üçüncü sırada tamamlayan takım, Konferans Ligi'ne 3. ön eleme turundan katılacak. Ligi dördüncü sırada bitiren takım ise turnuvaya 2. ön eleme turundan başlayacak.

(Not: Türkiye Kupası'nı kazanan takım UEFA Avrupa Ligi gruplarında mücadele edecek. Türkiye Kupası'nı bu sezon Antalyaspor'un kazanması halinde kırmızı-beyazlılar Avrupa Ligi'nde play-off oynayacak. Beşiktaş'ın kazanması durumunda ise Süper Lig'i üçüncü bitiren Fenerbahçe, Avrupa Ligi play-off'unda mücadele etme şansını yakalayacak ve ligi dördüncü ve beşinci sırada tamamlayan takımlar Konferans Ligi vizesine sahip olacak. Avrupa Ligi play-off turunu geçen takım gruplar içerisinde mücadele edecek. Elenmesi durumunda ise aynı takım yoluna Konferans Ligi içerisinde devam edecek)

UEFA KONFERANS LİGİ FİNALİ NE ZAMAN, NEREDE?

UEFA Konferans Ligi'nin ilk finali Arnavutluk'un Tiran şehrinde oynanacak. Tiran'daki 21.690 kapasiteli Ulusal Arena final maçına ev sahibi olacak. Final karşılaşması 25 Mayıs 2022 tarihinde olacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal