Ücretsiz İzin Formu

Çalışan verdiği hizmet karşılığında maaş artı SKK ödemesi hak eder. Bu hakların yanı sıra hafta tatili yıllık izin ve ücretsiz izin hakkı da bulunmaktadır. Çalışanın talebi ve bilgisi dahilinde süresiz ücretsiz izne çıkabilir.

03.04.2020-17:05 - (Son Güncelleme: 03.04.2020-17:05) Ücretsiz İzin Formu

Bu sürede maaş tahakkuku yapılmaz bu durum SSK ya eksik gün olarak bildirilir. Çalışan eğer yıllık izne çıkmış is ve iznini il dışında geçirecekse isteğe bağlı olarak 4 gün yol izni alınır bu süre içerisinde de 4 gün için ücret ödemesi almaz. İşveren kendi isteği ile çalışanı izne çıkaramaz çalışan talebi üzerine yıllık izin hakkı dolmuş ise ve iş yerinin müsaitlik durumuna göre süresiz izne çıkabilir bu süre boyunca da ücret talep etmez. Doğum iznine çıkmış ve raporu dahilinde izinli olan kişinin raporunun bitmesi nedeni ile 6 aya kadar ücretsiz izne çıkma hakkı vardır. Bu tür durumlarda ise işverenin onayına gerek duyulmaz.

İzinde olan işçi izin süresi boyunca başka bir yerde çalışmaz çalıştığı tespit edilirse işveren çalışana danışmadan tarafsız iş sözleşmesini kendi rızası ile fes edebilir.

İşveren İşçiyi Ücretsiz İzne Çıkarabilir Mi?

İşveren kendi kafasına göre çalışanı izne çıkaramaz. İşçin izin ihtiyacı veya izine onay vermesi gerekmektedir. Eğer işveren işçiyi zorlamaya kalkarsa işçinin iş sözleşmesini fes etme hakkı vardır.

Ücretsiz İzinde Sağlık Hizmetlerinden Yararlanma

Ücretsiz izine çıkan çalışan maaş ve prim ödemesi almaz ancak kendisi ve bakmakta yükümlü olduğu (anne, baba, eş, çocuklar) sağlık hizmetinden kesintisiz yararlanabilirler. Ancak 10 günü geçen ücretsiz izinlerin prim ödemesi kesilir kişinin gelir testi yaptırması gerekir. Yapılan gelir testi sonucunda Genel Sağlık Sigortası yaptırması gerekebilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal