Ücretsiz doğal gaz uygulaması devam ediyor mu? Bedava elektrik ve doğal gaz uygulaması ne zamana kadar devam edecek 2024?

Kış soğuğunun giderek etkisini güçlendirmeye başlamasıyla beraber vatandaşlar kombilerinin vanalarını iyice açtı. Faturalar sebebiyle endişelenen vatandaşlara devletten müjde geldi. Elektrik ve doğal gaz faturalarının önemli bir kısmı devlet tarafından karşılanıyor. Peki Ücretsiz doğalgaz uygulaması devam ediyor mu? Bedava elektrik ve doğalgaz uygulaması ne zamana kadar devam edecek 2024? İşte detaylar…

22.01.2024-17:35 - (Son Güncelleme: 22.01.2024-17:35)

Son günlerde hava sıcaklıklarında yaşanan büyük düşüş sebebiyle doğal gaz ve elektrik kullanımında artış görüldü. Isınma amaçlı kullanılan doğal gaz ve elektrik, ay sonunda faturalara önemli ölçüde yansıyacaktı fakat Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’tan bu konuda müjdeli haber geldi. Bakan Bayraktar, ücretsiz doğal gaz ve elektrik desteğinin devam ettiğini bildirdi. Peki Ücretsiz doğal gaz uygulaması devam ediyor mu? Bedava elektrik ve doğal gaz uygulaması ne zamana kadar devam edecek 2024?

Ücretsiz doğal gaz ve elektrik uygulaması devam ediyor mu?

Geçtiğimiz yıl, hükümet enerji sektörüne yönelik uyguladığı destek politikaları ile vatandaşların toplam enerji faturasının yaklaşık 400 milyar TL'lik kısmını Hazine'den karşıladı. Bu destek mekanizması, yeni yılda da devam ediyor. 

Elektrik Doğal gaz desteği

Cengiz Enerji İcra Kurulu Üyesi Mustafa Eskiçırak, devletin elektrik üretim maliyetinin oldukça altında bir fiyatla enerji sağladığını vurgulayarak, "Devlet şu anda vatandaşın faturasının yüzde 66'sını kendisi karşılıyor. Yani, vatandaşın tükettiği elektriğin maliyeti 900 TL ise bunun 600 TL'sini devlet bütçesinden karşılıyor ve vatandaşa 300 TL fatura çıkarıyor" şeklinde açıklamada bulundu.

Öte yandan, ücretsiz doğal gaz kampanyası olan 25 metreküp sınırı, 1 Mayıs 2024 tarihinde sona erecek. Elektrik desteği ise 2024 yılı boyunca 12 ay boyunca devam edecek.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal