Ücretli öğretmenlik başvuruları başladı mı, ne zaman yapılacak? 2023 ücretli öğretmenlik başvurusu nasıl yapılır, şartları neler?

Ücretli öğretmenlik yapmak isteyen binlerce vatandaş, ücretli öğretmenlik başvuru tarihi ve şartları ile ilgili araştırmalarını sürdürüyor. Online olarak gerçekleştirilen ücretli öğretmenlik başvuruları için merak giderek artıyor. Peki Ücretli öğretmenlik başvuruları başladı mı, ne zaman yapılacak? 2023 ücretli öğretmenlik başvurusu nasıl yapılır, şartları neler? İşte detaylar...

11.07.2023-17:18 - (Son Güncelleme: 11.07.2023-17:18)

Devlet okullarında ücretli olarak öğretmenlik yapmak isteyenler ücretli öğretmenlik başvuru tarihi, 2023 ücretli öğretmenlik başvuru ekranı gibi terimleri araştırmayı sürdürüyor. Ücretli öğretmenlik başvuru tarihleri ilçeden ilçeye değişiklik gösterebiliyor. Peki Ücretli öğretmenlik başvuruları başladı mı, ne zaman yapılacak? 2023 ücretli öğretmenlik başvurusu nasıl yapılır, şartları neler?

Ücretli öğretmenlik başvuruları ne zaman yapılacak?

Ücretli öğretmenlik başvuruları temmuz ve ağustos ayları içerisinde gerçekleştiriliyor. Alınan bilgilere göre Beyoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ücretli öğretmenlik başvurularının başladığını açıkladı.

Ücretli Öğretmenlik

2023 ücretli öğretmenlik başvurusu nasıl yapılır?

Ücretli öğretmenlik başvuru e-Devlet üzerinden yapılıyor. İşte ücretli öğretmenlik başvuru ayrıntıları;

1-Öncelikle başvuru ekranına girecek olan ücretli öğretmen adayları, kimlik bilgilerinin olduğu ekranla karşılaşacak.

2- İletişim bilgileri, Milli Eğitim İl veya İlçe Müdürlüğü'nün öğretmen adayıyla iletişim kurabilmesi için önem arz ettiğinden, bu bölümün doğru incelenmesi, yanlışlık varsa düzeltilmesi gerekecek.

3- Eğitim bilgileri bölümünde yer alan; "Formasyonum var." , "Köy Okullarında Çalışmak İstiyorum.", "Milli Eğitim Bakanlığından Emekli Oldum." , Yurt dışı eğitim kurumlarından mezun oldum ve YÖK denkliğim var ya da Eğitim Enstitüsünden mezun oldum." seçenekleri incelenerek, varsa ilgilendiren seçenek tercih edilecek.

4- Yukarıdaki bilgiler tamamlandıktan sonra 'Kaydet ve İlerle' butonuna basılmalıdır.

5- 'Kaydınız başarıyla oluşturulmuştur. Tercih bilgilerinizi aşağıdan girmeye başlayabilirsiniz.' bildiriminin karşınıza çıkmasının ardından ön lisans ve lisans mezuniyeti bilgileriniz içerisinden tercihinize esas olan mezuniyet bilginizi belirtilen alandan seçmeniz zorunlu olacak.

6- İl ve ilçe tercihiniz ile birlikte branş belirtmeli, ikinci dönem de bu tercihlere göre çalışmak istiyorsanız 'İlgili tercihimin ikinci dönemde de geçerli sayılmasını istiyorum.' seçeneğini işaretlemelisiniz.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal