Uçmak: Hezarfen Ahmed Çelebi Adlı Oyun TRT 2'de

İstanbul Devlet Tiyatrosu'nun "Uçmak: Hezarfen Ahmed Çelebi" adlı oyunu, 14 Nisan Salı akşamı TRT 2’de canlı yayınlanacak.

02.04.2020-16:27 - (Son Güncelleme: 02.04.2020-16:22) Uçmak: Hezarfen Ahmed Çelebi Adlı Oyun TRT 2'de

Devlet Tiyatroları coronavirüs tedbirleri kapsamında evlerinden çıkmayan sanatseverler için oyunlarını televizyon ekranlarında sahneliyor.

Bu kapsamda, 17. yüzyılda yaşamış bilim insanı Hezarfen'in tutkularını ve yalnızlığını işleyen "Uçmak: Hezarfen Ahmed Çelebi" adlı oyun 14 Nisan Salı akşamı saat 20.30’da TRT 2’de tiyatroseverlerle buluşacak.

Ömer Fikret Oyal'ın yazdığı, Hakan Çimenser'in yönettiği 2 perdelik oyunda Hezarfen Ahmed Çelebi"yi Tolga Evren, "Lagari Hasn Çelebi"yi Emir Çiçek, "Evliya Çelebi"yi Fikret Urucu, "Yusuf Ağa"yı Orhan Kurtuldu, "Ayşe Hanım"ı Ebru Unurtan Urağ, "Süleyman Efendi"yi Erdoğan Aydemir, "Gülfiraz"ı Zuhal Acar, çocuk Hezarfen'i ise Ömer Faruk Çalışkan canlandırıyor.

Oyun, Hezarfan Ahmet Çelebi’nin Galata Kulesi'nden Üsküdar Doğancılar meydanına yaptığı uçuşun hikayesini ve bu uçuş sürecinde ki Hezarfen’in duygu ve düşünce evrenini konu alıyor. Ayrıca, Hezarfan Ahmet Çelebi ile aynı dönemde yaşayan Evliya Çelebi ve Lagari Hasan Çelebi gibi önemli kişilerin de hikayeleri tiyatroseverlere sunuluyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal