Uçakta tüketilmemesi gereken içecekler nelerdir? Kabin memurları uyardı: Bu içecekleri mecbur kalmadıkça tüketmeyin!

Bir kabin görevlisi, uçakla yolculukta mecbur kalınmadıkça tüketilmemesi gereken şeyleri açıkladı. Peki, uçakta neleri tüketmemek gerekiyor? İşte detaylar...

17.07.2022-14:01 - (Son Güncelleme: 17.07.2022-14:01)

TikTok platformundaki paylaşımlarıyla 3,1 milyon takipçiye sahip olan Cierra Mist adlı kabin görevlisi, "havadaki hayatı" ile ilgili iç görülerini takipçileriyle paylaşıyor. Mist, takipçilerini mecbur kalmadıkları sürece uçak yolculuklarında çay ya da kahve tüketmemeleri konusunda uyarıyor.

"Şişede olmayan sıvıları tüketmeyin"

Kahve ile çaya kullanılan suyun tanklardan alındığını ve hiçbir şekilde temizlenmediğini belirten kabin görevlisi, havayolları tarafından gerekli testlerin yapılmasının biraz uzun sürebileceğini söylüyor.

Mist, Havayolları yolculara düzenli su kalitesi testleri yaptıklarını söylerken, bize bir uçakta bir testin bile gerçekleşmesinin yaklaşık altı ila dokuz ay sürdüğü söylendi. Öyleyse, bir şey bulamazlarsa o tankı temizlemeyecekler” sözleriyle koşulların hijyenik olmadığını söyledi.

 uçak

Emekli kabin görevlisi olan Kat Kamalani de Mist ile benzer şeyler söyleyerek:

“Tenekede veya şişede olmayan hiçbir sıvıyı asla tüketmeyin. Bunun nedeni, o su depolarının hiç temizlenmemesi ve iğrenç olmalarıdır. Bir uçuş görevlisiyle konuşun, biz, aynı su deposundan gelen kahve veya çayı nadiren içeriz.” dedi.

Esmagül Koçak
esmagulk@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal