Twitter ortak tweet nedir, nasıl kullanılır? Twitter'da Ortak tweet dönemi başlıyor!

Twitter'ın yeni gelmesi beklenen özelliği ''Ortak Tweet'' tanıtıldı. Bu özellik sayesinde iki ayrı hesap beraber ortak bir paylaşımda bulunabilecekler. Peki bu özellik nasıl kullanılacak? Ortak Tweet ne demek? İşte detaylar...

30.03.2022-19:38 - (Son Güncelleme: 30.03.2022-19:38) Twitter ortak tweet nedir, nasıl kullanılır? Twitter'da Ortak tweet dönemi başlıyor!

Son dönemde Twitter'a bir çok yeni ve güncel özellik dahil edilmiş durumda. DM kısmında mesaj arama, sohbeti sabitleme, sohbet odası gibi özellikleri uygulamaya dahil etmişti. Şimdi de Twitter yepyeni bir özelliği kullanıma sunmaya hazırlanıyor. Twitter bu saydığımız özelliklerin bazılarını ücretli olarak kullanıma sunarken, bazılarını da ücretsiz bir şekilde Twitter kullanıcılarına sundu. Sosyal medya uygulamaları ile ilgili sızıntı haberleriyle ünlenen uzman mühendis Alessandro Paluzzi 'ortak tweet' özelliğinin geleceğini duyurdu. Bu özellik geçtiğimiz yıl Aralık ayından beri gelişim ve test aşamasında. 'Ortak Tweet' özelliği sayesinde iki ayrı Twitter kullanıcısı aynı anda ortak bir Tweet paylaşımında bulunabilecek. 

Bu özelliği kullanabilmek için neler gerekli?

Başka bir hesapla ortak tweet atmak isteyen Twitter kullanıcılarının hesaplarının açık durumda olması ve her iki Twitter kullanıcısının da birbirlerini takip ediyor olması şartı bulunmakta. Bu iki şartı yerine getirmeyen kullanıcılar maalesef ki bu özelliği kullanamayacaklar. Ortak tweet paylaşmak isteyen kişi diğer kullanıcıya istek gönderecek ve karşı taraf kabul ettiği an bu özellik aktifleşecek. Paylaşılan Tweet üzerinde iki kullanıcının da isimleri yer alacak. 

Instagram Ortak Paylaşım

Bu özelliği ilk kez Instagram getirmişti.

Geçtiğimiz yıl Ekim ayından beri bu özellik Instagram uygulaması üzerinden kullanılmaktadır. Twitter'a da bu özelliğin ne zaman geleceği ve kullanıma sunulacağı hakkında net bir tarih halen bulunmuyor. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal