Twitter Geri Alma Özelliği ile Geliyor!

Twitter’da kimi zaman yazım yanlışı veya başka bir sebepten dolayı tweet düzenleme ihtiyacı hissedebiliyoruz. Düzenleme özelliği, çoğu sosyal medya platformunda olmasına rağmen, Twitter’da bulunmuyor.

05.03.2021-15:04 - (Son Güncelleme: 05.03.2021-15:04) Twitter Geri Alma Özelliği ile Geliyor!

Kullanıcılar bu duruma binlerce kez tepki göstermiş olsalar da Twitter’ın kararlılığından vazgeçiremedi.

Sosyal medya şirketi, birazda olsa bu ısrarından vazgeçti. Tersine mühendislik yöntemiyle Twitter’ı inceleyen yazılım geliştiricisi Jane Manchun Wong, platforma 'Tweeti Geri Al' özelliği geleceğini söyledi. Wong’un açıklamasına göre, özelliğin test aşamaları sürüyor. Twitter’ın, özelliği etkinleştireceğine ilişkin ise net bir bilgi yok.

Twitter, Tweeti Geri Alma Özelliğini Test Ediyor

Jane Manchun Wong, Twitter’ın yeni özelliğinin nasıl çalıştığını paylaştığı bir videoda gösterdi. Videoda 'Tweet i Geri Al' özelliğinin paylaşım yaptığımız zaman karşımıza bildirim olarak çıkacağını görüyoruz. Birkaç saniye boyunca ekranda gözükecek olan bildirim penceresine geriye doğru sayan bir zamanlayıcının eşlik ediyor.

Twitter CEO’su Jack Dorsey, tweet düzenleme özelliğini neden getirmedikleriyle alakalı şunları söyledi: 

'İlk etapta düzenleme yapmamamızın nedeni, SMS üzerine kurulu olmamız, kısa mesajlar üzerine inşa edilmiş olmamızdır. Bir kısa mesaj gönderdikten sonra geri alamazsınız. Dolayısıyla, bir tweet gönderdiğinizde de onu geri alamazsınız. Bu yüzden belki göndermede 5 ila 30 saniyelik bir gecikme uygulayabiliriz. Böylelikle, pencerede düzenleyebilirsiniz.'


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal