07.10.2021-14:31 (Son Güncelleme:07.10.2021-14:31)


1

TWITCH HACKLENDİ

TWITCH HACKLENDİ

Twitch'in hacklenmesi ve 4chan'de belgelerin yayınlanmasıyla birlikte birçok belge ortaya çıktı. Bu belgelerin kamuyla paylaşılmasından sonra Twitch hakkında tartışmalar alev aldı. Yakın tarihin yapılan en büyük sızıntılarından biri olan Twitch sızıntısı, Amazon'un henüz yayınlamadığı Steam'in yeni rakibi olacağı kesin gözüyle bakılan platformu da içeriyor.



2

Sızıntı sonrası aşağıdaki konular hakkında bilgiler edinildi: - Twitch yayıncıların son 3 yıl içindeki ödemeleri - Mobil, masaüstü ve oyun konsolunun tüm kaynak kodları - Steam’e rakip olacak yeni uygulama: Vapour - Twitch’in güvenlik araçları Bu sızıntının The Verge ve Video Game Chronicles tarafından doğrulandığını da belirtelim.



3

Sızıntıyla birlikte yayıncıların Twitch'te 2019 yılından beri kazandığı tüm paraların sızdırıldığı iddia. Bu paraların sadece abonelik ve bağış üzerinden gelen paralar olduğu belirtilirken, sponsorluk anlaşmalarının bu işin içinde olmadığı söyleniyor. Gelen haberlere göre sponsorluk anlaşmalarının da açıklanan paralar kadar yüksek olabileceği yönünde.



4

Buna göre 2019 yılından beri en çok parayı 9,6 milyon dolarla CriticalRole kazanmış. CriticalRole'ü 8,5 milyon dolarla xQcOW takip ediyor. Summit1g, Tfue, NICKMERCS gibi ünlü yayıncılarsa 26 aylık süreçte 5 milyon dolar üzerinde bağış ve abone parası kazanmış. Ünlü streamer moistcr1tikal da listeye 2 milyon dolarla giriş yapmış. E-sporun yayılıp her eve girmesi sonucu Twitch her gün ortalama 30 milyon tarafından izleniyor.



5

TÜRK TWITCH YAYINCILARI NE KADAR KAZANIYOR?

TÜRK TWITCH YAYINCILARI NE KADAR KAZANIYOR?

İddialara göre sızıntılar sonucu Twitch yayıncılarının 26 aylık süreçte ne kadar para kazandığı paralar gündeme geldi. E sporun gelişmesiyle birlikte Tük e spor takımları ve Türk e spor yayıncıları da sürekli artıyor. Amazon Prime yoluyla ucuza abone olmanın yolu açıldıktan sonra Türk Twitch yayıncılarının gelirleri katlanıp durdu. İşte iddia edilen o gelirler:



6

TÜRK TWITCH YAYINCILARININ GELİRLERİ

TÜRK TWITCH YAYINCILARININ GELİRLERİ

Elraenn: 511 bin dolar Jahrein: 364 bin dolar Kendinemuzisyen: 312 bin dolar Wtcn: 255 bin dolar Videoyun: 234 bin dolar Mithrain: 123 bin dolar Toqtir: 106 bin dolar



7

Elwind: 98 bin dolar Unlostv: 84 bin dolar Educatedear: 83 bin dolar Tenekekafalar_tk: 43 bin dolar Npsonat: 40 bin dolar Miafitz: 33 bin dolar Efeuygac: 24 bin dolar

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR