TV DEN Türksat frekans ayarları 2022 - TV DEN Digitürk, D-Smart, Tivibu ve KabloTV'de kaçıncı kanalda?

Türksat 4A uydusu üzerinde yayın yapan TV DEN frekans ayarları vatandaşlar tarafından araştırılmaktadır. TV DEN kanalını izlemek isteyenler için Digitürk, D-smart ve Tivibu frrekans ayarlarını araştırdık. İşte TV DEN frekans ayarları…

21.05.2022-18:36 - (Son Güncelleme: 21.05.2022-18:36) TV DEN Türksat frekans ayarları 2022 - TV DEN Digitürk, D-Smart, Tivibu ve KabloTV'de kaçıncı kanalda?

Türkiye’de uydu yayınları Türksat 3A ve 4A uyduları Türksat Uydu Haberleşme Kablo TV ve İşletme A.Ş (TÜRKSAT) tarafından yapılmaktadır. Bu uydu üzerinde 308 adet şifresiz kanal yer alıyor. Bunlar 70 tanesi HD yayın yaparken 238 kanal SD formatta yayın yapmaktadır. SD yayın ile HD yayın arasında sadece görüntü kalitesi farklılığı bulunuyor. HD yayın 1080P kalitesinde yayın sunmaktadır. SD yayın ise 720p olarak yayın yapar. Televizyonlarda birçok kanal yer almaktadır. Ancak zaman zaman bazı sorunlara karşılaşabilmekteyiz. Farkında olmadan uydunuzun fabrika ayarına döndürülmesinde de kanal frekans bilgilerini yeniden girmeniz gerekmektedir. Böyle bir sorunla karşılaşan kişiler kanalların frekans bilgilerini araştırıyor. TV DEN frekans bilgileri merak ediliyor. TV DEN kanalını izlemek isteyenler için Digitürk, D-smart ve Tivibu frekans ayarlarını araştırdık. İşte TV DEN frekans ayarları…

TV DEN frekans ayarı nedir?

TV DEN Frekansı ayarını 12685, Sinyal oranı 27500, Polarizasyon yönü H (Horizontal) - Yatay Batı şeklinde ayarlama yapmalısınız. 

TV DEN Uydu Ayaları 

Daha net açıklamak gerekirse;

Kanal adı: TV DEN

Uydu : Türksat 3A

Frekans : 12685

Sinyal Oranı : 27500

Polarizasyon : H (Horizontal) - Yatay Batı

FEC : 2/3

Audio PID : 6923

Video PID : 6823

Kapsama Alanı : Batı

2022 yılı TV DEN kanalı frekans ayarları bu şekildedir.

TV DEN frekans ayarı nasıl yapılır?

Bu işlem için çanak anteninizin Türksat 4A uydusuna ayarlı olması gerekir. Eğer bu aşama tamamsa daha sonra yapmanız gereken uydu cihazınızın kurulum menüsünden “frekans ekle” (bazı cihazlarda transponder ekle, manuel kanal arama veya benzeri olabilir) menüsünü açmalısınız.

Uydu adı kısmında "Türksat 4A" seçeneğini seçiniz. Alt kısımda yer alan Frekans, Polarizasyon, Sembol kısmına tıklayınız. Size aktarmış olduğumuz bilgileri yerlerine yazınız. İşleminiz tamamlandı artık kanalınızı izleyebilirsiniz.

Hilal Nas
hilalnas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal