Tuvalet Dekorasyonu

Tuvalet dekorasyonu nasıl olmalı? Tuvalet dekorasyonunda hangi konulara dikkat edilmeli? İşte aradığınız soruların cevapları haberimizde...

13.06.2020-16:10 - (Son Güncelleme: 13.06.2020-16:08) Tuvalet Dekorasyonu

Tuvalet dekorasyonu yaparken seçeceğiniz renk kalitesi, malzeme dayanıklılığı bilgisi uygun alana uygun eşyanın yerleştirilmesi gibi sorular büyük etki etmektedir. Tuvalet dekorasyonunu yaparken öncelikli olarak yapılması gereken yapacağınız alanın ölçülerini belirleyip ona uygun bir ihtiyaç programı hazırlamaktır. Sonrasında zevkinize ve tarzınıza uygun renkler ve mobilya seçimi yapmanız gerekecektir.

Küçük, dar uzun tuvaletlerde nasıl seçimler yapılmalı, hangi mekana hangi eşya seçilmeli, eşyanın tarzı ne olmalı, bu senenin popüler ürünleri gibi soruları yanıtlayacağız.

Küçük Tuvaletler Nasıl Dekore Edilmeli?

Eğer banyonuzdan çok memnun değilseniz eşyalarınızı sığdırmakta zorlanıyorsanız ve daha fonksiyonel hale getirmek istiyorsanız evinizi değiştirmeye gerek yok. İşte küçük banyonuzu hem daha şık hem de daha fonksiyonel yapacak ipuçları;

  • Banyonuzdaki dolaplarınızı seçerken çekmecelerinin kullanışlı, fonksiyonel olmasına dikkat edin.
  • Bunun dışında küçük alanlarda büyük kapaklı kulplu dolaplar seçmeniz mekanı daha ferah ve aydınlık göstermeniz mümkün.
  • Açık raf sistemlerini de seçerken çok fazla rengarenk seçimler kullanmamak örneğin çeşit çeşit renk havlu yerine iki çeşit renk havlu seçerseniz mekan daha sade göz yormayan ve şık gözükecektir.
  • Duş yaptığınız alanda ise duvara ihtiyacınız dahilinde nişler açarak alandan yarar sağlayabilir ve daha temiz bir görüntüde elde edebilirsiniz.

Eğer tuvaletinizde çamaşır makineniz varsa o kalabalık görüntüyü ortadan kaldırmak hem de deterjanlarınızı ortadan kaldırmak için dolap yaptırmak çok işinize yarayacak bir çözüm olacaktır. Öyle bir alan yoksa da çamaşır makinenizi lavabonun altına gizleyebilirsiniz. Ne kadar karışık desen ve renkten kaçınırsanız tuvaletiniz o kadar ferah ışık alan bir mekana dönüşecektir.

Dar Tuvaletler Nasıl Dekore Edilmeli?

Dar bir tuvaletiniz varsa yapmanız gereken belirli teknik kurallar dışında kendi zevkinizi de katıp dekore ettiğinizde sonunda çok kullanışlı bir banyo çıkacağını göreceksiniz. Önemli olan alana uygun olarak mekan yerleşimi ve mobilya seçimi yapmaktır. İlk önerim tesisatın hepsini uzun olan bir duvarda toplamak geri kalan alanında geçiş alanı olarak kalması dar alanın çoğunluk en doğru kullanımı bu olacaktır. Sonrasında ise desen kullanmak istiyorsanız tek bir alanla sınırlanmalı çok fazla uygulayıp dar alanı boğmamalıyız. Genelde açık ve sıcak renkler tercih etmek yine alanı geniş gösteren etkenler olacaktır. Dar alanlarda çabuk çözüme ulaştıran yöntemlerden biri de ayna kullanımıdır, ayna kullanmak derinlik etkisi kattığından mekanı büyük ve geniş gösterir.

Son olarak size bu senenin popüler renkleri! 2020 yılının en popüler renkleri sıcak renkler, doğanın tonları yeşiller, maviler ve birkaç renkle birlikte bütünlük sağlanan kartelalar… Kendi banyonuzda yeni dekorasyon fikirleri düşünüyorsanız bu tonlarda banyonuzu dekore edebilirsiniz. Tuvalet dekorasyonu için en gözde renkler ise;  kan kırmızı turuncu ve sarı!

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal