Tütün Eksperliği Yüksekokulu DGS 2022 taban puanları ve bölüm kontenjanları

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) başvurularının yapılmasının ardından birçok aday sınav tarihinin gelmesini beklerken bir yandan da gitmek istedikleri bölümlere dair araştırmalar yapıyor. Bu bölümlerden biri olan Tütün Eksperliği Bölümü'dür. Bu bölümü seçecek olan öğrenciler ise taban puanlarının ve kontenjanlarını araştırıyor. İşte Tütün Eksperliği Bölümü hakkında merak edilenler...

03.06.2022-20:32 - (Son Güncelleme: 03.06.2022-20:32) Tütün Eksperliği Yüksekokulu DGS 2022 taban puanları ve bölüm kontenjanları

DGS yaklaşırken öğrencilerde sınav sonrasında yapacağı tercih hakkında şimdiden bilgi sahibi olmayı amaçlıyor. Gitmek istedikleri bölümler hakkında araştırmalarda bulunan öğrencilerden Tütün Eksperliği Bölümü'nü seçecek olanlar bölüm taban puanlarını, kontenjanlarını ve bölüm hakkında birçok detayı merak ediyor.

Tütün Eksperliği Bölümü nedir?

Son zamanların rağbet gören ürünleri arasında yer alan tütün, sigara ve puronun ana maddesi olan bitkiye denilmektedir. Bu bölümün amacı ise tütün bitkisinin nasıl yetiştirildiği, işlendiği bilen ve fabrikasyon aşamalarında çalıştırılmak üzere donanımlı insan yetiştirmektir.

Tütün Eksperliği Bölümü mezunları ne iş yapar?

Tütün Eksperliği Bölümü'nden mezun olanlar özellikle tütün bitkisinin çokça yetiştiği bölgelerde tütünün yetiştirilmesi ve işlenmesi üzerine Tekel Genel Müdürlüğünce onaylanan fabrikalarda ve üretim tesislerinde çalışma imkânına sahiptir. Aynı zamanda eğitimlerini tamamlayanlar yüksek lisans ve doktorada yaparak okulda eğitim görevlisi olarak da çalışma hayatlarına da başlayabilirler.

Tütün Eksperliği Yüksekokulu DGS 2022 taban puanları ve bölüm kontenjanları

Tütün Eksperliği Yüksekokulu DGS 2022 taban puanları ve bölüm kontenjanları

Işıl İlyas
isililyas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

DİĞER TERCIH REHBERI HABERLERİ

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal