TÜSİAD Kadınları Savunmaya Hakkın Yok! Neden?

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği, Türkiye'nin sözleşmeden ayrılmasını yanlış buldu. Peki, geçtiğimiz günlerde başörtülü akademisyene yapılan saldırıyı ve çirkin sözlere neden tepki vermedi?

02.07.2021-11:44 - (Son Güncelleme: 02.07.2021-12:16) TÜSİAD Kadınları Savunmaya Hakkın Yok! Neden?

20 Mart'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararı alınırken, sözleşme bugün resmi olarak yürürlükten kaldırıldı. Türkiye, toplamda 46 imzacısı bulunan sözleşmeyi ilk imzalayan ve onaylayan ülkelerden biriydi. Türkiye, söz konusu anlaşmayı imzaladıktan sonra, anlaşmadan çekilen ilk ülke oldu. Kamuoyunda gündemden düşmeyen konuşulan İstanbul Sözleşmesinin karara ilişkin Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği'nden (TÜSİAD) açıklama geldi.

AYNI TÜSİAD, BAŞÖRTÜLÜ KADINLARA SALDIRANLARA TEK KELİME ETMEDİ

Geçtiğimiz günlerde İstanbul Teknik Üniversitesi'nde akademisyen olan Neşe Nur Akkaya, Nişantaşı'nda arkadaşıyla beraber oturduğu parkta, "Burada sizin gibileri istemiyoruz" diyen bir erkek tarafından darp edildi. Kadın haklarını savunduğunu iddia eden TÜSİAD, geçtiğimiz günlerde başörtülü akademisyene saldırı olduğunda ise hiçbir tepki vermedi.

BUNLAR OLDUĞUNDA NEREDEYDİN!

Geçmişte başörtüsü yasakları tartışıldığı süreçte TÜSİAD, ‘Başörtüsü özgürlüğü, laikliğe, demokrasiye ve çağdaşlığa aykırı" ifadeleri dikkat çekmişti.

"İSTANBUL SÖZLEŞMESİ'NE GERİ DÖNMELİYİZ"

TÜSİAD'ın Twitter hesabından yapılan paylaşımda, Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'ne geri dönmesi gerektiği savunuldu. Açıklamada, "Kadına ve çocuğa şiddete sıfır tolerans anlayışının yerleşmesinde etkin bir araç olan İstanbul Sözleşmesi’ne geri dönmeliyiz." denildi.

"ŞİDDETE SIFIR TOLERANS"

Kadınların ve çocukların güven içinde yaşayacağı iklimin güçlendirilmesinin şart olduğu belirtilen açıklamada, şu açıklamalar yapıldı; "Vicdanları yaralayan Elmalı Davası, mağdur çocukları koruma mekanizmalarının yetersizliğini göstermektedir. Getirilen her düzenleme ve uygulamaya 'şiddete sıfır tolerans' anlayışı ile yaklaşılması, kadınların ve çocukların güven içinde yaşayacağı iklimin güçlendirilmesi şarttır. 

TÜSİAD’A SOSYAL MEDYADAN TEPKİLER YÜKSELDİ 

Sosyal medya üzerinden yapılan yorumlarda TÜSİAD’a ithafen ‘İslam dini Türkiye devletinin resmi dini olduğuna göre kadınlarımızın başörtüsüne dil uzatamazsın! Türkiye kadınları  başörtüsü nedeniyle gerici, çağdaş bir Ülke DEĞİL, OLMAYACAKTIR DA!’ paylaşımları yapıldı.

"İNSAN HAKLARI AÇISINDAN OLUMLU AMA..."

4. Yargı Paketi’nde tüm suçlarda tutuklama için somut delillerin aranması insan hakları açısından olumludur. Ancak cinsel suçlar ve çocuk istismarında tutukluluğun zorlaştırılması cezasızlık algısı yaratacak, mağdur kadınlar ve çocukları daha fazla şiddetle baş başa bırakacaktır. Pakette, eşe karşı işlenen öldürme ve şiddet suçlarındaki cezayı artırıcı nedenlerin boşanılan eşi de kapsaması olumlu olmakla birlikte, yakın ilişkide bulunulan ve bulunulmuş her birey için geçerli olması sağlanmalıdır."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal