06.01.2020-15:42 (Son Güncelleme:26.04.2024-15:39)


1

Kışın soğuk algınlığı, grip ve nezle gibi hastalıklara yakalanıldığında ilk tüketilenin bu meyveler olması tabii ki bir tesadüf değil. Turunçgillerin kış mevsiminin yıldızı olmasının en önemli nedeni bol miktarda C vitamini içeriyor olmasıdır. Askorbik asit olarak da bilinen C vitaminin birçok önemli işlevi vardır. Hücreleri sağlıklı tutma ve koruma konusunda bir uzman; bağ dokusunun sağlıklı kalmasında görevli, yaraların iyileşmesinde ise yardımcıdır.



2

Bergamot

Bergamot

İçinde bolca C vitamini, A vitamini ve B vitamini bulunan bergamot sinirlerin ağrıya olan duyarlılığını azaltan hormonların salgılanmasını sağlar. Böylece baş ağrısı, burkulmalar ve kas ağrılarına iyi gelir. Polifenol zengini bergamot antioksidan etkisi gösterir ve vücudun toksinlerden arınmasına yardımcı olur.



3

Greyfurt

Greyfurt

Lif bakımından zengin olan greyfurt, düşük kalorili gıdalara kıyasla daha uzun süre tokluk hissi yaratır. Lifli yapısına ek olarak düşük kalorili ve su içeriği yüksek bir meyve olarak greyfurt diyet yapanlara da bolca önerilir.



4

Misket Limonu

Misket Limonu

Antibiyotik etkileri vardır. Bu meyvelerdeki limonoid bileşikleri kolesterolün düşürülmesine ve kanser hücrelerinin yayılmasını engellemeye yardımcı olur. Bütün bir limonu yemek ekşi tadı dolayısıyla herkese uygun olmayabilir. Fakat, kabuğu soyulmuş bir adet limon yemek, günlük C vitamini ihtiyacının yarısını karşılıyor.



5

Portakal

Portakal

İçindeki 170’den fazla fito-besin ve 60’dan fazla çeşit flavonoild ile portakal çok iyi bir iltihaplanma karşıtı meyvedir. Üstelik portakal, bilinenin aksine, sadece C vitamini zengini değildir. Aynı zamanda bolca B vitamini, potasyum, kalsiyum, magnezyum da içerir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR