Türksat 5B Uydusunun Fırlatılacağı Tarih Belli Oldu

2021'in son çeyreğinde fırlatılması planlanan Türksat 5B uydusunun Ka-Bant yer istasyonları Türkiye'de Ankara, İzmir ve Van'a kurulacak.

13.05.2021-15:09 - (Son Güncelleme: 13.05.2021-15:09) Türksat 5B Uydusunun Fırlatılacağı Tarih Belli Oldu

Türkiye'nin uydu işletmecilerinden Türksat AŞ'nin Airbus şirketine yaptırdığı Türksat 5A uydusu, 8 Ocak 2021'de Elon Musk'ın SpaceX şirketi tarafından uzaya fırlatılmıştı.

Uzayda uydusu bulunan 30 ülkede biri olan Türkiye'nin uzaydaki aktif uydu sayısı, fırlatılması planlanan Türksat 5B ile birlikte 8'e yükselecek. Türksat 5B, yıl sonunda SpaceX'in Falcon 9 roketiyle fırlatılacak ve Ka-Bant veri haberleşmesi istasyonları Ankara, İzmir ve Van'da kurulacak.

TÜRKSAT 5B YÜKSEK VERİ İLETİMİ SAĞLAYACAK

Türksat 5A ve Türksat 5B uyduları vasıtasıyla 31 ve 42 derece doğu yörüngelerinde yeni Ku-Bant frekans hakları da Türkiye'nin olacak. Son sistem uydularda kullanılan elektrikli itki sayesinde kütle kazanacak ve bu şekilde uydunun yörüngedeki operasyonel ömründe artış meydana gelecek.

Türksat 5B, özellikle Ka frekans bandında toplam 56 Gbps gibi yüksek veri iletim kapasitesinde Türkiye, Orta Doğu ve Afrika'nın büyük kısmını kapsayan geniş coğrafyada hizmet sağlayacak.

Fırlatma kütlesi yaklaşık 4 bin 500 kilo olarak tasarlanan geniş bant uydusu, 15 kilovat elektriksel güce sahip olacak. Uydunun üretimü, daha önceden planlanan takvime uyacak şekilde devam ediyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal