Türksat 5A Uydusunun Uzaya Fırlatılma Tarihi Belli Oldu

Türkiye’nin aktif uydu filosundaki 4’üncü haberleşme uydusu olacak Türksat 5A’nın 30 Kasım’da uzaya fırlatılacağı açıklandı.

16.09.2020-10:55 - (Son Güncelleme: 16.09.2020-12:24) Türksat 5A Uydusunun Uzaya Fırlatılma Tarihi Belli Oldu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu "Türksat 5A haberleşme uydumuzu 2 Ekim'de teslim alacağız. Uydumuz 30 Kasım'da uzaya fırlatılacak." dedi.

GÖKYÜZÜNDE DENGELERİ DEĞİŞTİRECEK

Türkiye'nin aktif uydu filosundaki 4'üncü haberleşme uydusu olacak Türksat 5A'nın hizmete girmesiyle yayıncılık alanının yanı sıra Türkiye, Orta Doğu, Avrupa, Kuzey Afrika ve Güney Afrika'yı kuşatan kapsama alanına da sahip olunacak.

SPACEX’İN FIRLATACAĞI AÇIKLANMIŞTI

Türksat 5A haberleşme uydusu, Elon Musk’ın CEO’su olduğu SpaceX tarafından uzaya fırlatılacak.

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç geçtiğimiz haftalarda, "Airbus D&S tarafından yapımına devam edilen, gökyüzünde dengeleri değiştirecek Türksat 5A uydusunun yıl sonunda SpaceX tarafından uzaya gönderileceğini bildirmişti.

TÜRKSAT 5B SÜRPRİZİ

Beş yıl önce 5 takım 18 kişiyle başlayan yarışmanın bugün 149 takım 900 kişiye ulaştığını dile getiren Karaismailoğlu, "Bu bizim için büyük bir başarı. İnşallah TÜRKSAT'ın desteğiyle bu daha da büyüyecek. Gençlerimizle birlikte ve yanlarında olacağız, onları destekleyeceğiz." dedi.

TÜRKSAT ile ilgili gelişmeyi de paylaşan Karaismailoğlu, "Türksat 5A haberleşme uydumuzu 2 Ekim'de teslim alacağız. Uydumuz 30 Kasım'da uzaya fırlatılacak. Çalışmaları devam ediyor. Peşinden 5B gelecek. Orada da sürprizlerimiz var. Onla ilgili de açıklama yapacağız." ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal