Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhammedov'un Öldüğü İddia Ediliyor

Günlerdir görünmeyen Türkmenistan devlet başkanı Gurbanguli Berdimuhammedov'un yaşamını yitirdiği iddia ediliyor

29.07.2019-10:43 - (Son Güncelleme: 29.07.2019-11:04) Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhammedov'un Öldüğü İddia Ediliyor

İsminin açıklanmasını istemeyen bir yetkili Euronews'e, daha önce böbrek yetmezliği sebebiyle ameliyat olduğunu söylediği Türkmenistan devlet başkanı Gurbanguli Berdimuhammedov'un aynı hastalıktan ölmüş olabileceğini belirtti.

AÇIKLAMALAR KAFALARI KARIŞTIRDI  

Türkmenistan'in Rusya Büyükelçiliği tarafından Rus haber ajansı TASS'a yapılan açıklamada, Berdimuhamedov'un hayatını kaybettiği haberi yalanlanmıştı fakat devlet başkanının 15 Temmuz'dan bu zamana kadar nerede olduğuna ilişkin bir açıklama yapılmadı.

En son 15 Temmuz'da görülen Berdimuhamedov, torunlarıyla kedi severken görüntülenmiş ve kitap yazmak için tatile çıkacağını açıklamıştı.

Türkmen lidere yakınlığı ile tanınan bazı iş adamları da çeşitli Rus medyasına Türkmen liderin öldüğü yolunda iddialarda bulunmuştu.

TÜRKMENBAŞI'NIN ÖLDÜĞÜ DOĞRULANMIŞTI  

Türkmenbaşı olarak bilinen Saparmurat Niyazov'un 2006 yılında haftalar öncesinden iddia olarak ortaya atılan ölüm haberi önce yalanlamış sonrasında da resmi açıklama yapılarak doğrulanmıştı.

AYNI SÜREÇ ÖZBEKİSTAN'DA DA YAŞANMIŞTI  

Türkmenistan'in komşu ülkelerinden Özbekistan'da da eski devlet başkanı İslam Kerimov'un 2016 senesindeki ölümü önceden iddia olarak ortaya atılmış, Kerimov'un ölümü haftalar geçtikten sonra açıklanmıştı.

Freedom House isimli düşünce kuruluşunun geçen seneki raporuna göre Türkmenistan siyasi ve sivil özgürlükler alanında dünyanın en "en kötü" ülkeleri arasında yer aldı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal