Türkiye'yi Kafkaslara Bağlayacak Dev Projenin Sonuna Gelindi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Erzurum-Artvin karayolundaki Pirinkayalar Geçidi'nde yapımı tamamlanan tünelin yarın açılacağını duyurdu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, açılışa video konferans ile katılacağı bildirildi.

28.12.2021-16:53 - (Son Güncelleme: 28.12.2021-16:53) Türkiye'yi Kafkaslara Bağlayacak Dev Projenin Sonuna Gelindi!

AA’da yer alan habere göre, Türkiye’yi Kafkaslara bağlayan önemli geçitlerden olan Erzurum- Artvin karayolu üzerindeki Pirinkayalar Geçidi'nde yapılan 2246 metre uzunluğundaki tünelin inşası tamamlandı. 

BAŞKAN ERDOĞAN AÇILIŞI VİDEO KONFERANSLA YAPACAK

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Pirinkayalar Geçidi'nde yapılan 2246 metre uzunluğundaki tünelin yarın açılacağını duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın video konferansla katılacağı törenle açılışın gerçekleştirileceği öğrenildi.   


Erzurum-Artvin karayolundaki tehlikeli yolculukları önlemek adına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ve Karayolları Genel Müdürlüğü ve Uzundere Kaymakamlığının desteğiyle inşası tamamlanan tünel, gidiş geliş olmak üzere tek tüp olarak yapıldı. 

ÜLKE TİCARETİNE KATKI SAĞLAYACAK

Doğu Anadolu'yu Erzurum-Artvin güzergahından Doğu Karadeniz'e, Türkiye'yi de Gürcistan üzerinden Kafkaslar'a bağlayan tünel, ulaşım kolaylığının yanında kış aylarında sürücüleri tehlikeli yolculuklardan koruma sağlayacak. Türkiye’nin ticaretine katkı sağlayacak tünel, Erzurum'daki Tortum ve Uzundere ilçelerinin de turizmine katkıda bulunacak. 

Keskin virajlara sahip olan yol yarın açılışı yapılacak tünelle birlikte sürücülere rahat ve konforlu bir yolculuk imkanı sunacak. 


Erzurum Valisi Okay Memiş, birçok sürücünün ulaşım sıkıntısını çözen tünelin açılışını büyük sevinçle karşıladıklarını belirterek tünelin Erzurum için önemli olduğunu ifade etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın video konferansla açılışını yapacağı tünelin, Erzurum’daki Uzundere ilçesindeki Tortum Gölü, Tortum Şelalesi, Yedi Göller ve Öşvank Kilisesi gibi birçok yerinin ziyaret edilerek turist sayısındaki artışın olacağına dikkat çeken Memiş, ‘Elektrik testleri kalmıştı. Onlar da tamamlandı ve sayın Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Adil Karaismailoğlu'nun katılımıyla açılışını yapacağız. Bütün çalışmalar bitti’ ifadelerini kullandı. 


Öte yandan Erzurum Valisi Okay Memiş, yapımı tamamlanan tünelin Doğu Karadeniz’le olan ulaşım ağını kolaylaştırdığını ve bunun önemli bir devlet yatırımı olduğuna dikkat çekti. 

MÜTHİŞ BİR KAMU YATIRIMI VAR

Erzurum-Artvin karayolundaki Pirinkayalar Geçidi'nde sürücülerin yol sıkıntılarını çözecek olan tünelle ilgili konuşan Erzurum Valisi Okay Memiş, ‘Pirinkayalar Geçidi, Erzurum'u Tortum ve Uzundere ilçeleri üzerinden Artvin'e bağlayacak. Burası, Erzurum'u bir bakıma sahile bağlayan bir güzergah. Erzurum'un mülki hudutlarının 3'te biri çok bilinmiyor ama Doğu Karadeniz sınırlarında Rize'nin, Artvin'in güneyinde kalıyor. Bu iller, Karadeniz'e açılan kapılarımız ve buralarda onlarca tünel, müthiş bir kamu yatırımı var. Yol üzerinde yatırımlar devam ediyor. Cumhuriyet tarihinin en önemli barajı olan Artvin'deki Yusufeli Barajı bitti ve su tutmaya başladı. Gelecek 50 yıl hatta 100 yıl içinde bu bölgede enerji sorunu yaşanmayacak’ diye konuştu. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal