Türkiye’yi ayağa kaldıran Müslüme cinayetinde bilir kişi raporu yayımlandı: Ölüm nedeni belli oldu

Türkiye’nin gündemine oturan minik Müslüme cinayetinde bilir kişi raporu yayımlandı. Ortaya çıkan detaylar sosyal medyada tepki çekti. İşte detaylar…

07.08.2022-16:16 - (Son Güncelleme: 07.08.2022-16:16) Türkiye’yi ayağa kaldıran Müslüme cinayetinde bilir kişi raporu yayımlandı: Ölüm nedeni belli oldu

Geçtiğimiz yıl Müge Anlı ile Tatlı Sert programına konu olan, 9 gün sonra cansız bedenine ulaşılan Müslüme, Türkiye’nin gündemine oturmuştu. Soruşturmanın ilerleyen zamanlarında Müslüme’nin cinayetine kadir ortaya çıkan detaylar herkesi şaşkına çevirmişti. Minik Müslüme’nin annesi ile dedesi arasında bir ilişki olduğu, hatta minik Müslümen’nin otopsisinde dedesini DNS’na rastlanmıştı. Her gördüğümde torunumu öperdim diyen dedenin açıklamasının gerçeği bilir kişi raporu ile ortaya çıktı. 

Müslüme cinayetinin bilir kişi raporu yayımlandı

Geçen yıl Mersin’de kaybolan ve 9 gün arandıktan sonra cansız bedenine ulaşılan minik Müslüme cinayetine dair, bilir kişi raporu yayımlandı. Yayınlanan raporda 2,5 yaşındaki Müslüme’nin cinsel istimara uğradıktan sonra öldürüldüğü ortaya çıktı. 

Birgün gazetesinde yer alan habere göre; Kaybolduktan 9 gün sonra cansız bedeni bulunan Müslüme’nin otopsisinde, boynunda dedesine ait DNA bulunmuştu. Olaya dair yapılan soruşturma devam ederken Müslüme’nin 14 yaşındaki ablasının babasının ise dedesi Hasan Yağal olduğu ortaya çıkmıştı. Geçtiğimiz günlerde hakim karşısına çıkan aile üyeleri suçlamaları reddetti. Hasan Yağal, boyunda bulunan DNA örneğiyle ilgili “Her gördüğümde Müslüme'yi yüzünden öperim. Boynundan DNA çıkması normal. Bundan cinsel bir eylem olduğu çıkmaz” dedi. Ancak yayınlanan bilir kişi raporu korkunç gerçeği ortaya çıkarttı. Raporsa;  “Şüphelinin savunmasında belirttiği gibi basit bir öpme olarak değerlendirilemeyeceği; şüpheli ile maktulenin yoğun bir temas yaşadığına dair gösterge niteliğinde… Delillere göre maktulenin nitelikli cinsel istismar eylemine maruz kalıp öldürüldüğü kanaatine ulaşıldığı…”Öte yandan raporda Müslüme’nin cansız bedeninin ailenin yaşadığı bölgeye 7 kilometre uzaklıkta bulunmasının ‘hayatın olağan akışına aykırı’ olduğu ifadeleri yer aldı:  “2.5 yaşında bir kız çocuğunun o bölgeye çadır bölgesinden kendi kendine gitmesinin hayatın olağan akışına aykırı olduğu, cesedin bulunuş şeklinde tespit edilen hususlar birlikte değerlendirildiğinde olayın cinayet olduğu hususunda kuşku bulunmadığı…” belirtildi. 

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal