12.06.2021-17:44 (Son Güncelleme:13.10.2021-17:56)


1

BABAM VE OĞLUM

BABAM VE OĞLUM

IMDB: 8,3 2005 yılı Çağan Irmak yapımı film, iki kuşak bir baba-oğul hikayesini anlatıyor. Filmde küçük Deniz, 12 eylül darbesiyle yıkılmış bir ailede büyümektedir. Bir gün babası Sadık, Deniz’i de alarak ailesinin yaşadığı kasabaya dönmeye karar verir. Fakat Sadık yıllardır babasıyla küstür ve oğlu Deniz dedesiyle hiç tanışmamıştır. Sadık kasabaya döndüğünde tüm aile onu hem büyük bir sevinçle hem de tedirginlikle karşılar. Sadık ile babasının ise araları düzelecek gibi değildir. Deniz ise bu yeni hayata adapte olmaya çalışır. Filmde aile bağları dramatik bir şekilde aktarılır. Filmin oyuncu Çetin Tekindor, Fikret Kuşkan, Hümeyra, Ege Tanman, Yetkin Dikinciler gibi usta isimler yer alıyor.



2

GÜNEŞİ GÖRDÜM

GÜNEŞİ GÖRDÜM

IMDB: 6,5 Mahsun Kırmızıgül’ün çektiği film, köyden kente göçen bir ailenin trajik hikâyesini aktarıyor beyaz perdeye. Bir gün askerler ailenin yaşadığı köye gelir ve terör yüzünden köylerinden ayrılmaları gerektiğini söyler. Evlerini bırakıp göç etmeye zorlanan ailenin bir kısmı İstanbul’a giderken bir kısmı ise Norveç’e gitmeyi dener. Filmde kendini hep kız gibi hissetmiş Kadri’nin hikâyesini izlerken bazılarımız için farklı olmanın nasıl bir tehdit oluşturduğunu görüyoruz. Bunun yanında beş kızdan sonra ilk defa erkek çocuğu olan Ramo, bir oğlu askerken bir oğlu dağa çıkmış Davut ve sert mizaçlı Mamo’nun hikâyelerine konuk oluyoruz. Film köyden kente göç eden ailelerin yaşadıkları zorlukları bütün çıplaklığı ile önümüze seriyor. Filmde; Demet Evgar, Altan Erkekli, Ali Sürmeli, Cemal Toktaş, Yiğit Özşener, Şerif Sezer, Erol Demiröz, Murat Ünalmış gibi başarılı oyuncular yer alıyor.



3

AYLA

AYLA

IMDB: 8,4 Film; 1950’de yaşanan Kore Savaşını konu alır. Türkiye Birleşmiş Milletlerin çağrısı ile savaşa asker yollar, bu askerlerden biri de Süleyman adındaki astsubaydır. Bu astsubay bir gece yarısı, savaş meydanında ailesini kaybetmiş bir kız çocuğu bulur. Ve onu yanına alır. Bu kıza ‘ ay gibi yüzü var zaten ay ışığında bulduk’ diyerek Ayla ismini verir. 15 ay boyunca Ayla, askerlerle yaşar. Fakat Süleyman astsubayın Türkiye’ye dönmesi gerekir ve Ayla’yı tüm çabalarına rağmen yanına alamaz. Birbirlerine veda ederler. Ama Ayla, Süleyman astsubayı unutmaz. Tam 60 yıl sonra, Ankara Parkı’nda tekrar bir araya gelirler. Can Ulukay’ın yapımcısı olduğu Ayla filmi Kore savaşı sırasında yaşanan bu hikayeyi beyaz perdeye aktarıyor. Süleyman astsubay rolünde İsmail Hacıoğlu var. Süleyman astsubayın yaşlılığını ise Çetin Tekindor canlandırıyor.



4

CANIM KARDEŞİM

CANIM KARDEŞİM

IMDB: 8,7 Tarık Akan, Halit Akçatepe ve Kahraman Kıral’ın başrollerini paylaştığı kült filmin yönetmen koltuğunda Ertem Eğilmez oturuyor. Filmin senaryosu ise Sadık Şendil tarafından kaleme alındı. Kahraman, ağabeyi ve ağabeyinin dostu Halit, beraberce yokluk içinde ama mutlu bir yaşam sürmektedir. Onların bu yokluk içinde olan yaşamdaki tek umutları Kahraman’ın okumasıdır. Fakat Kahraman'ın kanser olduğunu öğrenirler. Bu haberle üçünün de dünyaları sarsılır. Kahraman’ın tek bir isteği vardır o da televizyon izlemek. Artık Kahraman’ın ağabeyinin ve arkadaşının tek amaçları; Kahraman’a televizyon alabilmektir. Kardeşliğin ve yokluk içinde bile mutlu olunabileceğini anlatan bu film üçünün hikâyesini en içten şekilde anlatıyor.



5

7. KOĞUŞTAKİ MUCİZE

7. KOĞUŞTAKİ MUCİZE

IMDB: 8,2 Güney Kore yapımı Miracle in Cell No 7’den uyarlanan film, 7 yaşındaki kızıyla aynı zeka yaşına sahip bir babanın suçsuz yere hapsedilmesini anlatıyor. 1983’te Ege kasabalarından birinde küçük bir kız ölür. Bu kız sıkıyönetim komutanının kızıdır ve kızın ölümünden sorumlu olarak Memo olarak görülür. Memo babaannesi ve kızı ile yaşayan, zeka geriliği olan genç bir adamdır. Memo, suçsuz olduğunu herkese anlatmaya çalışır fakat kendine inandıramaz. Mahkemeye çıkarılan genç adama idam cezasına çarptırılır. Bunun üzerine bütün yakınları, hapisteki arkadaşları adalet arayışına başlar. Memo’nun ise tek isteği kızı Ova’yı görmektir. Ova ve Memo arasındaki baba-kız ilişkisi ve adalet arayışının anlatıldığı filmin başrolünde Aras Bulut İynemli ve Nisa Sofiya Aksungur yer alıyor. Filmin yönetmen koltuğunda ise Mehmet Ada Öztekin var.



6

AŞK TESADÜFLERİ SEVER

AŞK TESADÜFLERİ SEVER

IMDB: 7,3 1971 yılında bir Eylül sabahında Ömer Bey’in arabasıyla, hamile eşini hastaneye yetiştirmeye çalışan Yılmaz Bey’in arabası çarpışır. Bu Ömer Bey’in arka koltukta oturan hamile eşinin erken doğum yapmasına sebep olur ve iki bebek aynı gün dünyaya gelir. Bu tesadüf bir hikayenin başlangıcı olur. Bu iki bebeğin; Özgür ve Denizin kaderleri birleşir. Yıllar boyunca hep karşılaşırlar. Bu karşılaşmalar hep bir şeyleri değiştirir. Her temasları hayatlarının gidişatını etkiler. Ama hiç birinde tam olarak bir araya gelmezler. 25 yıl sonra ise Özgür ve Deniz’in yolları İstanbul’da bir daha ayrılmamak üzere kesişir. Bülent Ortaçgil’in Eylül Akşamı şarkısı ile özdeşleşen filmin başrollerinde Mehmet Günsur ve Belçim Bilgin Erdoğan var.



7

UNUTURSAM FISILDA

UNUTURSAM FISILDA

IMDB: 7,5 Yeni hemşire olan Hanife ve aykırı kız kardeşi Hatice; muhafazakar bir kasabada büyümektedirler. Hanife sessiz sakin bir genç kızken, Hatice onun tam tersidir. İkisi de sanata meraklıdır. Hanife, gizlice şiir yazar. Hatice ise şarkı söylemeye tutkundur. Bir gün yeni atanan kaymakamın oğlu Tarık kasabaya gelir ve hayatları o gün değişir. Hatice, Tarık ile beraber üç kişilik bir müzik grubu kurar ve çok ünlü olur. Hatice kasabadan ayrılır, bir daha ailesinin yanına hiç dönmez. Ama yıllar sonra bir gün ablası Hanife’nin yanına döner. Fakat artık eskisi gibi değildir. Sahneye çıkmasını isterler, o tek başına çıkamayacak durumdadır. Ablasının elini tutar, öyle sahneye çıkar ve ona fısıldar; ‘Unutursam Fısılda’, ŞöhretiN, aile ilişkilerin ve acı olayların anlatıldığı bu hayat hikayesini göz yaşlarıyla izlerken film yüzünüzde bir gülümseme bırakacak. Filmin oyuncu kadrosunda; Hümeyra, Işıl Yücesoy, Mehmet Günsur, Farah Zeynep Abdullah ve Kerem Bursin bulunuyor. Filmin yönetmeni ve yapımcısı ise Çağan Irmak.



8

MUCİZE

MUCİZE

IMDB: 7,6 1960’ların yoksul Türkiye’sinin anlatıldığı film Anadolu’nun ücra bir köyünde geçer. Mahir isimli öğretmen Ege’nin bir köyünden bir doğu köyüne tayin olur. Burada ise köydeki engelli genç adamla hikayeleri kesişir. Bir öğretmen bir kişinin hayatını değiştirebilir mi? Film işte bir kişinin bir köyün hayatını, hatta dünyayı nasıl değiştirebileceğini anlatıyor. Aynı zamanda engelli insanlara, insanların nasıl davrandığını da gerçekçi bir biçimde beyaz perdeye taşıyor. Bir yandan doğu geleneklerini ve hayat biçimi de en saydam hali ile seyirciye aktarılıyor. Filmin başrollerinde Talat Bulut ve Mert Tutak var.



9

DEDEMİN İNSANLARI

DEDEMİN İNSANLARI

IMDB: 8,0 Bir göç hikayesinin konu edildiği filmde hikaye 10 yaşındaki Ozan’ın gözünden anlatılıyor. Çağan Irmak’ın kendi hikayesini anlattığı filmde mübadele sonucu Girit adasından İzmir’e göç eden dedesi ile Ozan’ın son yaz mevsimi anlatılır. Mahallede Ozan’a arkadaşları ‘gavur’ derken, esnaf olan dedesi ise memleket özlemi ile hissettiklerini Ege’nin mavi sularına anlatır. Henüz 7 yaşındayken göç etmek zorunda kalan dedesinin memleket özleminin ve mübadele etmek zorunda kalan ailenin hayatının anlatıldığı filmde dede rolü Çetin Tekindor tarafından canlandırılıyor. Filmin oyuncu kadrosunda ise; Hümeyra, Mert Fırat, Yiğit Özşener, Gökçe Bahadır gibi usta isimler yer alıyor.



10

DELİBAL

DELİBAL

IMDB:6,8 Delibal filminde mimarlık öğrencisi olan Barış ile Füsun’un deli dolu aşk hikayesine yer verilir. Barış hem okuyan aynı zamanda da müzik yapan çılgın bir genç adamdır. Füsun ise ailesinin baskısıyla çok çalışkan, disiplinli bir genç kadındır. Füsun’un hayatı Barış ile karşılaşınca renklenmeye başlar. Aşık olan Barış, Füsun’a ulaşmak için her yolu dener ve en sonunda bu güzel aşk hikayesi başlar. Füsun’un tek derdi Amerika’da yüksek lisans yapmakken, hayatına Barış’ın girmesiyle tamamen değişir. Evlenen çift çok mutludur ta ki Barış’ın dengesiz ruh hali ilişkilerini bozana kadar. Başrollerini Çağatay Ulusoy ve Leyla Lydia Tuğutlu’nun paylaştığı filin yönetmen koltuğunda Ali Bilgin oturuyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR