Türkiye'nin yerli ve milli SİHA'sı Rus medyasının gündeminde! Basın toplantısının gündemi oldu

Türkiye'nin yerli ve milli SİHA'sı Rus medyasının gündeminde. Rusya’nın Kremlin Basın sözcüsü Dmitriy Peskov’un yaptığı basın toplantısının gündemi Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin arasındaki görüşme oldu. İşte Peskov’un açıklamaları...

28.07.2022-09:25 - (Son Güncelleme: 28.07.2022-09:25)

Rusya’nın Kremlin Basın Sözcüsü Dmitriy Peskov, 5 Ağustos 2022 tarihinde Rusya’nın Soçi şehrinde gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladmir Putin arasındaki görüşmenin gündem maddeleri hakkında bir açıklama yapmak için basın toplantısı düzenledi. Erdoğan Putin toplantısının detaylarını açıklayan Peskov’un açıklamalarının en önemli gündem maddesi Türkiye'nin yerli ve milli SİHA’ları oldu.

Türkiye'nin yerli ve milli SİHA'sı Rus medyasının gündeminde

Geçtiğimiz günlerde İstanbul’da bir araya gelen Türkiye, Rusya, Ukrayna ve Birleşmiş Milletler (BM), Ukrayna’da savaş sebebiyle dış ülkelere ihraç edilemeyen tahılın güvenli bir koridor üzerinden dünya geneline gönderilebilmesi için çok önemli bir tahıl koridori anlaşması imzaladı. 

Rusya Kremlin Basın Sözcüsü Vladmir Peskov da bu kritik anlaşma konusunda bazı değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan ile Putin’in  İstanbul'da kurulan Ortak Koordinasyon Merkezi çalışmalardaki son durumu Soçi’de yapılacak görüşmede değerlendireceğini söyleyen Peskov, ‘’Şimdi tahıl anlaşmasının uygulanmasına başlanıyor ve süreç devam edecek. Elbette Soçi'deki görüşme bu konunun ele alınması için iyi bir fırsat olacak" sözlerini kullandı. 

Peskov

SİHA’lar ana gündem maddesi oldu

Rusya ile Türkiye arasındaki askeri teknoloji iş birliği kapsamında insansız hava araçlarının ortak üretilmesi konusunun da Erdoğan Putin zirvesinde gündeme geleceğini söyleyen Peskov, "İki ülke arasında askeri-teknik işbirliği sürekli olarak gündemimizde. Bu konudaki iletişimimizin hassas bir alanda gelişmesi genel olarak ilişkilerimizin de bütünüyle gelişmiş olduğunu gösteriyor. İki başkan arasındaki son temaslar sırasında da askeri-teknik işbirliği konularına değinildi. Bu çerçevede her zamanki gibi Soçi'de liderler arasında askeri-teknik iş birliği konularına değinilecek" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin’in görüşmesinin detaylarının 5 Ağustos 2022 tarihindeki görüşme sonrasında ortaya çıkması bekleniyor. 

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal